Furiite-na-KalderonИК Колибри представя книга първа от „Кодексът Алера“ – една от най-внушителните съвременни фентъзи серии, подписана от ексцентричния Джим Бъчър!

„Фуриите на Калдерон“ (превод: Александър Ганчев, стр. 480, цена: 20 лв.) – жителите на отдалечената долина Калдерон живеят в единение с природата. Чрез фуриите, които призовават, те черпят сили от стихиите й – въздух, огън, вода или дърво – и с тяхна помощ се справят с трудностите на живота във фермите… всички, с изключение на Тави. Макар и достигнал възрастта, той все още не е открил нито една фурия.

Над Калдерон надвисват черни облаци, но не фуриите на бурята са най-сериозната опасност, пред която трябва да се изправят хората от долината, когато пътят им се преплита с този на Курсор Амара – току-що издържала последния си изпит от Академията на Алера.

Предателство и отдавна забравен враг заплашват съществуването на цялото човешко царство. Властта се изплъзва от ръцете на Първия лорд на Алера и неговата последна надежда са млад и неопитен Курсор, момче без нито една фурия и откъснат от подкрепленията легион.

Джим Бъчър е роден и живее в Индипендънс, Мисури. Страстта си към бойните изкуства съчетава с изобретяването на паметни фентъзи сюжети. Световна слава му носят оригиналната поредица „Досиетата на Дрезден“, вече известна на българския читател („Буреносен фронт“ и „Безумна луна“), и класическото фентъзи „Кодексът Алера“, в което поклонниците на жанра неслучайно припознават шедьовър!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here