С повече от 96% одобрение, членовете на американската гилдия на сценаристите гласуваха за ауторизация на стачка срещу продуцентските компании.

Гилдията  обяви резултатите в понеделник, ден преди да стартират преговорите за master договора със съюза на кино и телевизионните продуценти. Спирането на работата, може да започне още от 02.05, ден след изтичането на актуалния тригодишен договор.

Благодарим ви за участието и вярата ви в нас, като ваши представители. Ние сме посветени на това, да договорим честен договор- споделя комитета на гилдията в свое изявление.

The AMPTP пусна изявление в отговор на оповестяването на ауторизацията за стачката:

Компаниите са посветени на това, да постигнат сделка на масата за преговори, за да продължи индустрията да работи. Стачката на сценаристите от 2007г. нарани всички. Сценаристите загубиха на $287 млн. в компенсации, който никога не бяха наваксани. Сделки бяха прекратени. Много от тях взеха заеми, за да се справят с крайните срокове след това. Оставаме фокусирани върху това, да постигнем сделка с гилдията на сценаристите на масата за преговори.

В какво може да резонира това?

Практически всички телевизионни поредици с премиерни дати през есента/ зимата да бъдат сериозно отложени!

„Живите мъртви“ сезон 8

Ако стачката се случи, това е първият сериал, който серизно ще пострада. Старта на продукцията за сезон 8 е обявен за 01.05.2017г., същия ден, в който изтича настоящия договор на гилдията. Сериала е с традиционна премиера през Октомври. Отлагане в премиерата, ще нанесе титанични щети върху поредицата, феновете и рейтингите. Spin-off поредицата „Fear the walking dead“ рестартира снимките си през Януари и по всичко личи, че ще успее да се измушне. Премиерата и е насрочена за 04.06.2017г.

American Horror Story“ сезон 7

Тази поредица винаги се завръща около Хелоуин. Предстоящия седми сезон В МОМЕНТА се пише, а сценария предстои да бъде „полиран“ преди старта на снимките. Ако стачката се случи, премиерната му дата е гарантирано отложена още преди старта на снимките.

Вашият коментар