Режисьорът Джо Джонстън присъства на фестивала Comic Con Paris , където оповести, че „Сребърният стол“ ще бъде последният му филм като режисьор. Това е адаптация по четвъртата книга от поредицата „Хрониките на Нарния“. Джо се е подписал под филми, като „Джуманджи“, „Джурасик Парк 3“, „Първият отмъстител“ и др. Подготовката за продукцията започва следващото лято, а снимките ще протекат през зимата на 2018г. Премиерата на „Хрониките на Нарния: Сребърният стол“ се очаква през 2019г.

Режисьорът сподели пред тълпата, че НЯМА да се обляга на предходните филми и че започват НАПЪЛНО нова трилогия. Сценарият е дело на двукратно номинираният за Оскар Дейвид Магий („Животът на пи“ и „Пътят към Невърленд“).

Седемте оригинални романа са продадени в над 100 млн. копия и са преведени на над 50 езика. Всичко започва с публикуването на „Лъвът, вещицата и дрешникът“ през 1950г. Последната книга в поредицата „The Last Battle“ е наградена с най-високото отличие за детска литература Carnegie Award.

В боксофиса Нарния се представя сравнително добре. Трите филма са донесли над $1,6 млрд. приходи в световен мащаб. Това са „Лъвът, вещицата и дрешникът“ от 2005г., „Принц Каспиян“ от 2008г. и „Плаване на Разсъмване“ от 2010г.

Вашият коментар