Picture Shows: Steve Backshall

Топ 10 на най-смъртоносните животни

Всеки понеделник, от 21 август, в 20:00
Брой епизоди: 5 x 30 мин.
Оригинално заглавие: Deadly Top 10

След удивително успешната поредица „Най-свирепите животни“ Стив Бакшъл изрежда най-опасните животни на планетата и избира личните си Топ 10. Дали са най-бързи, с най-големи зъби или най-отровни – тези зверове си приличат по това, че всичките са смъртоносни. Но кой ще се окаже най-страшният и ще спечели първото място, според Стив?

Кучешки истории: Повикайте Тибор

Всяка сряда в 20:10
Брой епизоди: 8 x 30 мин.
Оригинално заглавие: Dog Tales: Tibor To The Rescue

Палм Бийч, Флорида. Слънце, пясък, разглезени кучета. Бившият модел Тибор Фигъл, който впоследствие се превръща в кучешко гуру, иска да ги научи на добри обноски.

Но този супертреньор среща сериозни трудности, когато се сблъсква с кучета като Саманта, голям английски мастиф с подобаващ нрав, или с Бруно – приятелски настроен боксер, който харесва повече от всичко да дъвче мебели и да управлява кокошарника.

Но най-голямото предизвикателство пред Тибор са кучетата, спасени от местния Контрол над животните. Той се бори да спаси бездомните и изоставените и да ги подготви за осиновяване и втори шанс. Всеки епизод от „Повикайте Тибор“ е пълен с практически съвети и хитринки за всички собственици на кучета.

 

Суперсетивата на животните

Всеки вторник в 20:10
Брой епизоди: 4 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Animal Super Senses

Нашите човешки сетива са просто невероятни – но ние имаме представа само от върха на айсберга. Представете си, че можете да „виждате“ чрез звук, да подушвате храна, заровена дълбоко в земята, или да виждате движения на каданс.

Тази поредица показва скрития свят на животинските сетива. Включените истории ще ви разкрият как слоновете могат да чуват гръмотевични бури, отдалечени на стотици метри, как пчелите различават сложните феромони и как странна надпревара принуждава океански гигант да развие най-грамадното око на нашата планета – с размера на човешка глава!

Вашият коментар