Действието в Лабиринтът: Последният кандидат, започва почти шест месеца след края на „Обгорените земи“. В последната битка в изпепелената пустош оцелелите от болестта, която е унищожила населението на земята, определят своята цел – да намерят безопасно убежище далеч от влиянието на ЗЛО. Този вълнуващ финал на трилогията „Лабиринтът“ събира много от добре познатите актьори от филма от 2014 Лабиринтът: Невъзможно бягство; Дилън О‘Брайън в ролята на Томас; Кая Скоделарио в ролята на Тереса; Ки Хонг Лий в ролята на Минхо; Томас Броуди-Сангстър в ролята на Нют; Декстър Дарден в ролята на Фрайпан и Патриша Кларксън в ролята на д-р Ава Пейдж, заедно с нови попълнения в състава от Лабиринтът: В обгорените земи; Джанкарло Еспозито в ролята на Хорхе, Роса Салазар в ролята на Бренда, Ейдън Гилън в ролята на Дженсън, Бари Пепър в ролята на Винс и Уолтън Гогинс в ролята на Лорънс. Актьорите, заедно със снимачния екип, голяма част от който е още от първия филм, се събират за продължилите три месеца снимки в Кейп Таун, Южна Африка, където камерите започват да работят на 6 март 2017 г.

Като режисьор на всички три филма от поредицата Уес Бол описва различните светове, в които се развива всяка част: „В първия филм с лабиринта всичко беше в бетон и цареше разруха. Във втория филм преобладаваха пясъка и пепелта. В третия филм сме заобиколени от стъкло и стомана. Всеки филм е със свой собствен тон и цвят.“ Именно светът от стъкло и стомана, за който младежите дори не са си представяли, че съществува, ще е арена на тяхната борба със ЗЛО.

Битката срещу ЗЛО всъщност започна в края на „Обгорените земи“. Както обяснява Бол: „В третата книга е прокарана идеята за съпротива, една групичка се изправя срещу ЗЛО, и си помислих: Няма ли да е по-добре това да се случи по-рано?“ Да се появят воюващите фракции в края на втория филм е леко отклонение от книгата, но Бол е благодарен на възможността да направи такава промяна. „Има неща, които не са точно както в книгата, но са вдъхновени от трилогията и сме щастливи, че Джеймс Дашър беше до нас и ни подкрепяше за решенията, които взимахме. Искахме да направим каквото можем в името на феновете, които да са доволни от това, което видят“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here