obeshtavam ti provalИздателство „Софтпрес“ представя „ОБЕЩАВАМ ТИ ПРОВАЛ“ oт Педру Шагаш Фрейташ

 Готови ли сте роман да прави любов с вас?

Десислава Желева, www.AzCheta.com

„Обещавам ти провал“ е поток на мисълта, странстванията на един влюбен мъж, който си спомня, припомня, призовава; и на една жена – откликваща или не, съществуваща или още несрещната.
Темз Арабаджиева, Книжно: На по книга, две

Любовта разказва…

Любина Йорданова, Хеликон

Има книги, в които се влюбваш от първата страница. Колкото и сложна да е връзката ви след това, тази първа любов остава. Обещавам ти провал от Педру Шагаш Фрейташ е една от тези книги.

pedro-chagas-freitasПортугалецът Педру Шагаш Фрейташ е сред най-популярните писатели в родината си. Едва 35-годишен, той има издадени над двайсет книги. Изявява се още като журналист, рекламен редактор, сценарист и лектор по творческо писане. Шеговито описва себе си като човек, който „пише“, „обича котки, кучета и хораи „вярва, че най-хубавата страна е Хленчоландия, където се подвизава всеки ден.

За малко повече от година новата му книга „Обещавам ти провал“ претърпява повече от 30 преиздания в Португалия, продадените екземпляри достигат 150 000 и превръщат младия писател в един от най-успешните португалски автори. Романът излиза в Италия през август 2015 и също завладява публиката – до този момент от италианското издание са продадени над 200 000 копия.

Фрейташ ни отвежда на интимно пътешествие в най-дълбоките бездни на душата в търсене на причините защо пропускаме любовта. Читателят ще опознае различните лица не само на любовта, но и на живота. Ще изпита мъка, страст, радост, възхита и горест – целия спектър от емоции, на които е способно едно човешко същество.

„Обещавам ти провал“ е пиано – минорните и мажорните истории в нея са клавишите и струните, на които авторът свири разтърсваща симфония за живота в цветната му прелест. Тази книга е като танц – в нея героите пулсират в неравноделния ритъм на крайностите и са отворени като рани до сърцевината, където е есенцията на душата им. В романа читателят надниква като в огледало или бездна. Една крачка… и ще се срине в себе си, за да се преоткрие.

„Обещавам ти провал“ шепти съкровени истини за любовта – единствената, през която е невъзможно човек да премине невредим. Защото тя идва, когато се провалим в опитите си да бъдем съвършени.

pedru shagash freitash obeshtavam ti provalБългарското издание на „Обещавам ти провал“ е в книжарниците и ни направи едва третата страна, в която ще бъде представена книгата. Предстои излизането ѝ във Великобритания и Испания.

Kнигата е издадена с финансовата подкрепа на Direção-Geral do Livro, dos Arquivos e das Bibliotecas (Главна дирекция „Книги, архиви и библиотеки“ на Португалия)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here