ЗА ДЕБЮТНОТО СИ ПАРЧЕ ОБЕЩАВАЩ МЛАД ДУЕТ
СЕ ВДЪХНОВЯВА ОТ МАЛКИТЕ НЕЩА,
КОИТО ПРАВЯТ ЖИВОТА КРАСИВ

Александър Христов и Десислава Георгиева (Alex & Dessy) са обещаващ млад дует, който е готов с дебютното си авторско парче Muse и видеоклипd към него, чиято премиера е на 8 юли (вторник), точно в полунощ във vbox7.

Desi

Противно на превеса от агресивната и остро провокативна музика, която се прави напоследък у нас, Alex & Dessy залагат на нежно и мелодично парче, с акцент върху красивите неща в живота ни. „Идеята на песента е да накараме хората да спрат за малко, да се откъснат от забързаното си ежедневие, да се потопят в един друг свят, да дадат свобода на емоциите, мислите и мечтите си. Свят, в който красивите илюзиите са реалност, а любовта е навсякъде около нас, във всички тези малки неща, които ни носят усмивки. Тя е двигателят и музата ни в живота“, споделят музикантите.

Двамата се запознават в Нов Български университет, където Алекс учи „Джаз китара“ и „Тонрежисура“, а Деси е част от класа на Камелия Тодорова в специалност „Поп и джаз пеене“. Докато Алекс е повлиян по-скоро от рок, алтърнатив рок и блус, то Деси се увлича по джаз, соул и фънк. Алекс е познат в средите и като един от финалистите в първото издание на „Голямото междучасие“, ентусиастки проект на музикантите от D2 за откриване на таланти от училищни банди. Двамата намират сходство в музикалните си нагласи и създават своя общ проект, като Muse е само началото, а предвид жанровото многообразие в интересите им, Alex & Dessy обещават приятен микс, без да рамкират музиката си в един или друг стил.

Muse e по текст и музика на Alex & Dessy. Китарата е записана от Алекс, басът от Дани Огнянов, а барабаните от Деян Илиев, участник в още много родни проекти като Southwick, Del Padre, Low step.

Тийзър към Muse може да видите тук:
http://vbox7.com/play:b15a9efde9

Страницата на Alex & Dessy във Facebook е тук: https://www.facebook.com/Alex.and.Dessy

Вашият коментар