korica_milen_ivanov_okoto_2014Издателство „Либра Скорп“ представя първата книга от двутомника „Окото на вълка. Тайната на дълбините“, продължение на поредицата приключенски романи  „Окото на вълка“ от Милен Иванов.

––––––

– И какво стана после, татко? – запита десетгодишния Джим баща си, докато двамата стояха на скалите, вперили жаден поглед в хоризонта. – Как загина моят дядо?

– Той загина храбро, момчето ми, като истински герой, в сърцето му бушуваше непрестанна буря, която го тласкаше към приключения и пътешествия. Скоро и ти ще трябва да избереш пътя си, сине.

– Едно се питах, тате, какво се случи с твоята любима Господарка?

– Тя е просто кораб, майка ти е моята господарка, тя ме кара да се усмихвам, дава ми повод да живея, тя е моето сърце, Джим.

И докато разговаряха на залязващото слънце, се появи усмихнатата Джеси. У нея нямаше нито следа от пиратство, очите й изразяваха само безпределна любов към мъжа й и сина им, една добра жена, с чисто сърце и добра душа.

– Джим – каза тя, – време е за обяд.

– Върви, сине – каза му Джейкъб.

Джим скочи и се запъти към къщата, издигаща се гордо насред една морава, заобиколена отвсякъде с цветя и дървета.

– Липсва ли ти морето, любими? – запита тя и го целуна по бузата.

– Достатъчни ми са само спомените, преживях много приключения, сега съм само твой.

Хванати за ръка, двамата се насочиха към къщата, в която възнамеряваха да доживеят дните си, а те по всичко изглеждаше, нямаше да са малко.

10414546_854445291232193_763190063108489681_n (1)

Вашият коментар