Asasinite-BlackFlag-ReklИздателство ЕРА представя нова книга в поредицата „Орденът на асасините“ от Оливър Боудън – „Черният флаг“

„Някога воювах в името на краля. Подчинявах се на хора с власт и богатство. Сега не служа на никого. Верен съм единствено на екипажа си. Заедно ще си върнем това, което по право ни принадлежи. С кръв и стомана ще се изправим пред могъщите. Капитаните ще проклинат флага ни, кралете ще се страхуват от него. Докато империите произвеждат богатства, ние ще сме там, за да ги обезкървим!“

Златната ера на пиратството – времена на алчност, амбиция и корупция.

Едуард Кенуей е млад и безочлив. Роден в семейство на фермери, той винаги е мечтал за охолство и пътешествия.

Когато собствеността на родителите му е нападната и опожарена, той решава, че е време да напусне дома си. Скоро Едуард Кенуей се превръща в най-великия и опасен пират на своето време!

Алчността и предателството бележат неговия път. Заговор за смразяваща конспирация, която заплашва всичко най-скъпо за Едуард, изплува на повърхността. И той не може да устои на изкушението да потърси възмездие.

Скоро се оказва забъркан във вековна вражда между Тамплиерите и един още по-мистериозен орден – този на асасините. Сега бъдещето му зависи от това, коя страна ще избере.

От серията „Орденът на асасините” са издадени: „Ренесанс”, „Братството”, „Тайният кръстоносен поход”, „Прозрение” и „Възмездие”.

Шестият роман на Оливър Боудън по култовата игра Assassin’sCreed отново ни отвежда на епично пътешествие из мистериозния свят на най-смелите бойци – безпощадните асасини. Авторът успява забележително добре да пресъздаде динамиката и интензивността на действието. Той представя една убедителна картина на нравите, начина на живот и несигурността на епохата. Боудън умело доразвива историята отвъд компютърната игра и я използва като начална точка на едно наистина вълнуващо приключение…

Assassin’sCreed е една от най-известните компютърни серии в света, спечелила многобройни награди. Първата й част Assassin’sCreedI се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. В края на 2009 г. се появява и Assassin’sCreedII, която спечелва както одобрението на критиците, така и любовта на феновете. През 2010 г. на пазара излиза и Assassin’s Creed: Brotherhood – един от най-дългоочакваните проекти, носител на наградата „Най-добра екшън игра“.Assassin’s Creed: Revelations, четвъртата част от серията, излиза през 2011 г.,Assassin’s Creed III – през 2012 и Assassin’sCreedIV– през 2013.

За автора:

Оливър Боудън е псевдоним на известения писател и уважаван историк Антон Джил. Той пише професионално от 1984 г., през последните 27 години са публикувани 35 негови книги. Роден е в Илфорд, Есекс, баща му е германец, майка му англичанка. Израснал е в Лондон, а в момента живее в Париж. В свое интервю Боудън споделя, че е запален геймър и е получил голямо вдъхновение от играта Assassin’sCreed.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here