osudeni_na_jivot_reklИздателство ЕРА представя „ОСЪДЕНИ НА ЖИВОТ“ на Салво Сотиле –  роман за Коза Ностра

Коза Ностра е като гепарда – променя се, за да остане пак същата

„Кариерата” на Нино Джакония набира все повече скорост в клана на Корлеонезите.

Зет му Гаспаре за кратко време достига върховете на Купола.

Години наред и двамата се славят като най-жестоките и безскрупулни убийци, изцяло предани на Коза Ностра.

Но Нино има едно слабо място: безрезервната всеотдайност към съпругата му Роза Мартинез. Тя принадлежи на губещата организация на Палермитаните. Роза е красива, но нещастна, и се омъжва за Нино не от любов, а за да се избави от деспотичния си баща. Избор, който превръща живота й в ад. За да си върне това, което насила са й отнели, Роза се впуска в опасна игра…

Същевременно по следите на Гаспаре и Нино са тръгнали вироглавата прокурорка Елвира и комисарят Матео Ди Джанантонио. И двамата раздирани от съмнения и противоречия, и двамата решени да стигнат докрай. Да разбият мафията.

А за Коза Ностра е дошъл часът на промяната – като гепардът – да се преобрази, за да остане пак същата…

ОСЪДЕНИ НА ЖИВОТ е поразяващ роман – с напрегнат ритъм, кинематографичен ефект и сюжет като изтъкано платно, върху който всеки елемент се откроява ясно. Богата на цветове и заредена със силна емоция картина на сицилианската действителност.

ОСЪДЕНИ НА ЖИВОТ е обявен за най-добрия съвременен роман за мафията.

salvo-sottile-1-1374836777Авторът Салво Сотиле е роден през 1973 г. в Палермо. Съвсем млад започва журналистическата си кариера и през последните двайсет години отразява всяко значимо събитие в Сицилия. След забележителния си опит като кореспондент в Италия и в някои от най-горещите точки в света, Салво се премества в Рим и вече три години води предаване за неразрешени криминални случаи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here