Издателство „Вакон“ ни кани на незабравимо приключение с новото си илюстрирано ръководство!

Какво ще направите, ако слънцето залязва, а вие спешно трябва да импровизирате подслон в пустошта? Или ако кануто ви се носи бясно по течението към завой без видимост? Единението с природата е едно от най-естествените занимания за човека, но без необходимата подготовка идиличното прекарване неусетно може да се превърне в премеждие от ада.

За щастие пълноценното и безопасно приключение вече си има име и то е „Наръчник за живота на открито“ (издателство „Вакон“)! Австралийският експерт по оцеляване Лаклън Маклейн е подбрал за вас стотици техники и практическите съвети, изпитани в дивата природа на няколко континента. От основни умения като разчитане на карти и връзване на възли до тънкости в екипирането за пустинна експедиция и построяването на иглу – книгата е незаменим спътник на съвременния авантюрист, без значение от опита му.

На страниците на „Наръчник за живота на открито“ ще научите още:

  • Кои са задължителните елементи от екипировката;
  • Как да се ориентирате по звездите, сенките и други естествени пътепоказатели;
  • Какво да направите, когато трябва да хванете риба, а нямате въдица;
  • Как да избегнете змийски ухапвания;
  • Къде да НЕ лагерувате…

Информативен, лесен за следване и богато илюстрован, наръчникът несъмнено ще ви вдъхнови да поемете към нови простори и да преоткриете невероятната красота на природата.

За автора:

Лаклън Маклейн обича да казва, че една нощ под звездите винаги бие по точки тази в петзвездията. Пътешества и лагерува в дивата природа по цял свят, включително сред Шотландското плато, Американския запад, австралийската пустош и Патагония. Когато не е на път, прекарва времето си в писане на илюстровани книги и наръчници. Живее в Сидни, Австралия, заедно с някои от най-опасните змии и паяци в света.

 

 

Вашият коментар