468053100065510sars

Уолър е успяла да захвърли Дедшот зад дебелите стени на Бел Рийв с помощта на най-известния борец с престъпността в Готъм Сити. И понеже е най-ефективният наемен убиец, той е и най-важният и пазен затворник там. Но Уолър има идея за по-ефективно използване на таланта му извън решетките.

000230422-bb22„Дедшот има дъщеря, която обича повече от всичко на света. Той отчаяно иска да бъде страхотен баща, – разкрива Уил Смит. – Но в същото време е наемен убиец. Той е в дълбок конфликт с любовта си към Зоуи и факта, че се наслаждава на работата си да избавя света от боклука.”

Уолър използва този вътрешен парадокс, за да манипулира събитията и обещава на Дедшот шанс за бащино изкупление, шанс за нормален семеен живот, без значение колко малко вероятно да изглежда.

Понеже самият той е родител, за Смит е лесно разбираемо желанието на Дедшот да бъде възможно най-добрият баща. Не така стоят нещата с тръпката му към насилие и убийства, която е много силна. „Не можех да приема в главата си идеята да убиваш хора за пари, – казва Смит. – Но след това прочетох една книга, наречена The Anatomy of Motive от Джон Дъглас, който е работил в звеното за профилиране на престъпниците за ФБР. Един от първите редове в книгата е „Защо го направил ли? Просто е: чувствал се е добре.” Това беше като експлозивен момент на осъзнаване за мен. Въпросът се преобърна и не беше вече защо го е направил, а защо се е почувствал добре? Като актьор аз винаги искам да разбера защо някой прави нещо, а не просто да приема факта, че е така. Тази книга наистина много ми помогна да разбера нуждата на Дедшот от власт и надмощие. Изградих си обратно история за това как като дете той се е чувствал наистина безсилен… и как сега мишените му напомнят за хора, които са били жестоки с него в миналото.”

„Уил е суперзвезда и много талантлив актьор, той е невероятно харизматичен и е добър човек, – заявява Ейер. – За разлика от персонажа му, който е самотник, който никога не е се е сработвал с другите, Смит внасяше голяма доза енергия и ентусиазъм в работата ни всеки ден.”

000360435-ad60Може би героят на Дедшот доста наподобява, от гледна точка на своите умения, на военния офицер, извикан от Уолър да води Отряда към тяхната мисия и да се поддържа дисциплина: полк. Рик Флаг. Двамата споделят общо недоверие един към друг, както и на взаимна неприязън.

Смит казва: „Не е в полза на каузата, че Дедшот крие тайно негодувание към „легитимността“ на Флаг и военната му роля. Моят герой чувства, че той е много по-добър войник и командир. Единствената разлика между тях е кой в какъв отряд е включен, нали? Така че има малко ревност, когато Дедшот вижда Флаг и неговите войници; има една част от Дедшот, която копнее за това и знае, че можеше да е на негово място, ако е бил избрал различен живот.”

Флаг е военен от кариерата, който, както Джоел Кинаман отбелязва, „е женен за нея, въпреки че знае, че това го пречупва”. Той по същество е против плана на Уолър и смята, че врагът може да бъде победен по старомодния начин – с екипа му от първокласни военноморски тюлени.

„Когато Рик за първи път среща Отряда, той изпитва единствено презрение към цялата тази пасмина, – продължава актьорът. – Те са престъпници, убийци, и неговият строго разделен на черно и бяло мироглед се бунтува: или се бориш на страната на доброто или на страната на злото. Цялата тази идея с използването им, за да се върши добро? Тези не му минават на него. И още по-зле е, че те не са преминали никакво формално обучение, така че застрашават живота на хората му. Няма никаква логика да това! Подчинените му ще свършат същата работа много по-добре и са много по-надеждни като екип.”

SS Group-R

Докато изпълнява нареждания, Флаг се озовава между чука и наковалнята, опитвайки се да защити хората си, да държи под контрол Отряда и да изпълни мисията. И на всичко отгоре, Кинеман казва: „Той не казва на нито един от тях какво се случва всъщност, така че е в положение, където никой му няма доверие, а той трябва да се справя с това и  да изпълнява каквото Уолър иска от него.”

Докато Флаг и Дедшот се опитват да запазят своите слабости в тайна, то бившата психиатърка д-р Харлийн Куинзел открито демонстрира своята. Тя директно изразява любовта си към Жокера – мъжът, който някога е бил назначен при нея за психоанализа в прословутия затвор Аркам Асайлъм. Сега тя е маркирала тялото с татуировки, които носят неговото име и символи. Докторката се е превърнала в майстор манипулаторката Харли Куин – любовница на Жокера и мишена на неговата извратена привързаност.

„Отряд самоубийци“ Марго Роби и Джаред Лето са напълно безмилостни в ролите си

Премиера в България: 05.08.2016г.  Разпространител: Александра филмс

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here