С едва 13 епизода останали за „Игра на тронове“, които са разпръснати в два сезона“, HBO подготвят титаничен финал за поредицата, пред и зад камерата.  Петте най-големи звезди- Питър Динклак (Тирион Ланистър), Емилиа Кларк (Денерис Таргариен), Кийт Харингтън (Джон Сноу) Лена Хийли (Церсей Ланистър) и Николай Костър- Уалдау (Джейми Ланистър) имат нови договори за финалните два сезона, които ги превръщат във най-високо платените актьори в телевизионната история. Ако информацията е вярна, всеки от тях ще получи по $2.6 млн. на епизод.

Сезон 6 генерираше средно по 23 млн. зрители на епизод. Актьорите получават допълнителни бонуси от повтаряне на епизодите в САЩ (например по коледа, 2016г.- HBO US повтори всичките 60 епизода на сериала в 6 дневен маратон),

Бюджета на финалните два сезона също е баснословен, като в повечето от най-скъпите сцени участва Емилия Кларк и нейните дракони. Те са с размери на Бойнг 747.

Ако равносметката за $2,6 млн. на епизод е правилна, това ще счупи рекорда за най-високо платен телевизионен актьор на Чарли Шийн, който с последните епизоди на „Двама мъже и полувина“ взимаше по $1,8 млн. на епизод. Към настоящия момент, най-скъпите актьори са Jim Parsons, Johnny Galecki и Kaley Cuoco от „Теория на големия взрив“, който получават по $ 1 млн. на епизод.

 

Вашият коментар