Джак Дилън Грейзър е в ролята на Еди Каспбрак, дребничък хипохондрик, неотлъчно с чантичката си пълна с лекарства, инхалатори против астма и множество дезинфектанти. „Еди е невротично дете“, признава Грейзър. „Изпитва паранои от бактерии, заради своята майка, и това е провалило социалния му живот. Но той не е толкова слаб, колкото всички винаги са му натяквали. Изправяйки се заедно с приятелите си срещу Пениуайз, той вижда колко е силен всъщност“.

Ролята на Станли Урис, най-скептичния от седемте деца, е изиграна от Уайът Олеф, който отбелязва: „Стан има обсесивно-компулсивно разстройство. На него не му допада, когато нещата не са подредени. Това, което става в главата му в такива моменти, е по-сложно от това, с което може да се справи. Той не само се страхува от Пениуайз, но не може и да приеме, че такова създание съществува в неговата подредена реалност“. На прага на своята тринадесетгодишнина, Станли вместо да се подготвя за бар мицва, ще трябва да премине през доста по-различно изпитание, породено от появата на Пениуайз, която изисква цялото му внимание. А това няма да се хареса на баща му, местния равин.

Джеръми Рей Тейлър е в ролята на Бен Хенском, който се запознава със Загубеняците след като е брутално нападнат, но не от Пениуайз, а от местната банда побойници. Бен може и да не притежава най-добрата физика, но Тейлър изтъква другите му предимства. „Той е умникът на групата, който обича да си прекарва времето в библиотеката. Бен е този, който открива обезпокояващата история за убийства и изчезнали хора в Дери, което впечатлява другите. Той никога не е имал приятели и смята, че членството му в Клуба на загубеняците е най-великото нещо на света“.

Последният, който се присъединява към Клуба е Майк Хенлън, в ролята Чоузен Джейкъбс. „Майк е много земен, истински човек“, споделя Джейкъбс. „Той живее изключително скромно извън града и поради все още съществуващите расови предразсъдъци, като афро-американец, винаги се е чувствал леко отхвърлен. Да бъде част от Клуба на загубеняците означава много за Майк, защото е единственото истинско приятелство, което е имал“.

Сплотеността и любовта са най-силните оръжия на Загубеняците в тяхната битка срещу Пениуайз. Барбара Мускети добавя: „Единственият начин да оцелеят е да се държат един за друг и да се изправят срещу вътрешните си и външни демони“.

Актьорите приемат тази идея присърце – приятелството между Загубеняците може да бъде проследено и във връзката между самите актьорите. Преди началото на снимките, създателите на филма организират нещо като тренировъчен лагер. Осъзнавайки, че младежите дори не са били родени по времето, в което се развива историята, Греъм-Смит изготвя наръчник за живота през 80-те. „Събрах в малка брошурка книги, музика, видеоигри, дрехи и други неща от епохата. Дори добавих информация за начина, по който сме говорили, и снимки на предмети като телефон от онова време. Това беше скромният ми принос към лагера“.

Вашият коментар