Кога за последно сте ходили на филм, на който трейлъра ви е отвратил и сте си обещали, че НЯМА НАЧИН да си го причините? Не, не, недейте! Нека аз да кажа! Аз бях на такъв днес 🙂

„Паднали ангели“ е истински триумф, като филм, следствие на най-катастрофалния трейлър, който е възможно да съществува ИЗОБЩО. Отблъскващ, с визуални ефекти, достойни за „Диема Фемили“ и сюжет, напомнящ на един милiaрд тийн истории, филмирани през годините. На къде по лошо? Ето на тук….

Заснет по едноименната поредица бестселъри, „Паднали ангели“ представя света през очите на Лусинда „Лус“ Прайс – 17-годишно момиче със силна воля, живеещо привидно нормален живот до мига, в който научава, че е обвинена за престъпление, което не е извършила. Изпратена в поправителния дом „Меч и кръст“, Лус се превръща в обект на ухажване от двама млади мъже, с които тя се чувства свързана по необясним начин. Останала сама и преследвана от странни видения, Лус започва да разгадава тайните на миналото си и открива, че двамата й нови познати са паднали ангели, борещи се за любовта й… от векове. Лус трябва да избере накъде да насочи чувствата си, сблъсквайки рая с ада в една епична битка за истинската любов.

И някъде тук може би, е редно да съобщя за голямата изненада, която всъщност е първата част на филма. Той е по-добрия Здрач! Митологията се заформя по изключително приятен и добре познат начин. Имаме, младата Бела Суон, която тук е в пъти по- силна актриса, от онова което беше Кристен по онова време. Тази тук е освен всичко останало е усвоила и говор на смирение, спокойствие, женственост. Тя е приятна и неочаквана изненада. Имаме красивите Едуард и Джейкъб, които тук са два паднали ангела, със своята история. Имаме злата Виктория в нова, готическа версия. Имаме и тъмнокожия с шантавата прическа разбира се. Всички елементи от към история са на лице. Имаме дори плачещата Миртъл, която точно, като в Хари Потър и стаята на тайните, се сблъсква с главната героиня в тоалетната….

„Академията“ е близко подобие на Хогуортс. Старинен замък, много коридори, съученици, жилищни помещение, класни стаи. Не отсъстват и типичните сцени с тийнейджърския купон в гората. Пиенето. Яката музика. О да- саудтрака е изключително приятен и деликатно селектиран.

Мистериите се заплитат. Кой е готиния русокос и каква е връзката и с него от преди? Кое е тайнственото лошо момче и какъв е неговият интерес към нея? А момичето, което я разведе още първия ден? А какво има против нея готик- мацката?

С втората част, интродукцията приключва, сюжетната линия е заформена, тийн фабулата е преживяна и преминаваме на втора фаза. Пълен провал. Катастрофални визуални ефекти, безумни битки, ефтин екшън…. И филмът свършва. Точно тогава, когато всъщност си мислим, че е на път да започне.

Не съм чел книгите, не съм запознат с митологията. Дори не знам колко на брой са. Интродукцията е изключително добра и създава предпоставки за един силен филм, който да се превърне в новия здрач, но за сметка на това, той завива в напълно грешна посока и се превръща в по- лош дори от „Прелестни създания“.

И все пак, ако сте на романтична вълна и ви се гледа нещо младежко- дайте му шанс. Снижете очакванията. Гледайте го. Филмът може да не ви хареса кой знае колко, но със сигурност няма да ви ядоса.

„Паднали ангели“ вече е в кино салоните в цялата страна. Разпространява BTV Studious.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here