Изминаха три дълги години от премиерата на първия филм. Чакането за продължението окончателно е в историята, с премиерата на „Пазителите на галактиката Vol.2“, който вече е по родните кина. Но вселенският въпрос остава на дневен ред, преди да влезем в кино салоните. Ако можем да избираме ДАЛИ да гледаме филма на 3D или Не?

Ние сме тук за да разбием филма в нашите пет отделни категории и да дадем крайна оценка дали да си спестите няколко лева от по-скъпата 3D прожекция или това ще ви лиши от удоволствието на случващото се?

Вписва ли се? – 5 от 5 точки

Въпросът тук не е дали да се излъчи филма в 3D, а по-скоро „От къде на къде пък да НЕ го излъчим в 3D?!“ Заглавието е натъпкано с изключително много зрелищни елементи, присъщи за жанра на филмите за супер герои и за жанра на космическите епоси. Освен това неговата цветова палитра е толкова шарена, че напомня епохата на 70-те и 80-те години на миналия век- филмът КАТЕГОРИЧНО се вписва в нуждите на една качествена 3D презентация.

Плануване и усилия – 5 от 5 точки

„Пазители на галактиката vol. 2“ както повечето филми на пазара е конвертиран в 3D след заснемането си. Въпреки това, точно както проработиха нещата при първия филм и тук Джеймс Гън ръководи 3D и IMAX конверирането на заглавието. Лесно можете да разпознаете добре свършена 3D работа с качествен екип, но в този филм има специална, чиста любов ВТЪКАНА в неговата презентация. Очите ви ще бъдат постоянно заети 🙂

Ефект „Отвъд екрана“ – 4 от 5 точки

В по-голямата си част „Пазители на галактиката vol. 2“ е сравнително резервиран от към елементи, които да запраща „отвъд“ очертанията на екрана. Не че няма неща, които да експлодират и да сочат към лицата на зрителите, но те не се „пресягат“ кой знае колко „отвъд“ екрана. Но има един елемент, който ще ви впечатли и то на няколко пъти по време на филма, по отношение на брилянтна 3D реализация. Това е стрелата на Йонду! Няма да кажем повече, за да не ви развалим удоволствието, но просто изчакайте и… затаете дъх…

Дълбочина на образите – 5 от 5 точки

Дълбочината на образите и пространствата във филма е впечатляваща, вземайки под внимание елементите, които се вадят на преден план в този свят. Конкретно сцените, изследващи космоса показват тази дълбочина по начин, който НИКОГА няма да забравите. Не по-малко осезаема и впечатляваща е тя в бойните сцени в открития космос, където пространствата между корабите и това, с което се бият те, изглеждат безкрайни. Дори ваденето на пазител ВЪН от битката, демонстрира брилянтен визуален фокус, концентриран върху героя на преден план, а не върху бекграунда, но БЕЗ да губиш детайли от случващото се.

Яркост на екрана – 3 от 5 точки

Ако по време на филма свалите и отново сложите очилата си на екран, ще усетите ИЗКЛЮЧИТЕЛАН разлика. Но дори БЕЗ очила, случващото се на екрана изглежда замъглено и по-тъмно от колкото се очаква да бъде. Да това може да варира за различните кина, в зависимост от степента на употреба на кино прожектора, но това освен да ви накара да сложите тъмните 3D очила на лицето си, за да предпазите очите, няма да постигне друго. Резултатът е ОЩЕ една идея по-тъмна картина.

Крайна оценка – 22 от 25 възможни точки

„Пазители на галактиката vol. 2“ e доста стабилен по отношение на своето 3D, а с разгръщащия се IMAX екран за някои сцени, това е един задължителен за гледане, увличащ филм. Това означава, че IMAX 3D прожекцията е задължителния избор, ако се насочите към 3D версията на филма. Не само ще получите изключителни 3D ефекти във филма, но ще получите и МНОГО повече от разгръщащия се екран.

Вашият коментар