Дъждовна неделна вечер. Близкия кино салон. Претъпкана зала и голямата премиера за уикенда … „Пазители на галактиката vol.2“ !

Категорично първия филм бе истинска изненада и за фенове и за критици и за студиото зад проекта. Продължението бе неизбежно. Нови герои, нов сюжет, нов супер як музикален микс….

Майкъл Рукър в ролята на Йонду е първото ново попълнение. Актьорът може би ви е познат. Ако е така- значи сте фенове на „Живите мъртви“ той изигра ролята на Мърл Диксън, братът на всеобщия любимец Дарил. Йонду се вписва идеално в митологията и цветната палитра на филма. Той е Син. Той има… перка на главата. И има най-прекрасната стрела на света. Неговото оръжие, с което избива всички е може би най-силния момент на 3D-то филма.

Героят на Силвестър Сталоун, за когото толкова много се спекулираше, всъщност прави буквално „cameo“ във филма. Може би ще разгърнат персонажа в продължения или в бъдещи преплитания измежду вселените на Марвел, но това появяване, с нищо няма да остане запомнено.

Кърт Ръсел и неговата роля (голямата тайна на филма) всъщност НЕ впечатляват. Идеята е добра. Разгърната е подобаващо и се вписва в разбиранията и митологията на Пазителите, но реализацията и НЕ Е на ниво.

Новата чудата героиня с антенките е брилянтна. Нейната „сила“ предизвиква една от най-забавните сцени между Дракс, Гамора и Star-Lord. А отношенията и с Дракс и това „Ти си отвратително грозна“ ще ви карат да се хилите до припадък, всеки път, когато

Най-прекрасното нещо за заглавието си остава уникалната колаборация от супер герои- космически екшън- титаничен смях 🙂 !

Началната сцена е толкова силна, толкова силна, че филмът ви ще започне с огромна усмивка на ВАШЕТО лице и няма да падне, докато сцената не свърши или поне „Awsome mix vol. 2“ звучащ в нея, не свърши. Бебето Грут е истинска наслада очите и сетивата, на фона на интергалактическите битки и побоища в бекграунда. Неговото „Аз съм Грут“ в разговора с Рокет за ОНЗИ БУТОН, КОЙТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАТИСКА ще ви сцепи от смях. Въпреки че сте го гледали в откъси и трейлъри, там има един допълнителен разговор за едно тиксо, който ще разчекне устите ви от искрен кикот.

Дракс е изключително  развит и напълнен с душа и енергия. Неговия искрен, „олигофренски“ 😀 😀 😀 смях в едни от най-напрегнатите сцени, ще ви накара да се задавите от пуканките в кино салона. Той е толкова забавен, толкова мускулест, цветен и недодялан, че дори не предполагате и НЕ СТЕ способни да очаквате колко… 😀 😀 😀

Крис Прат е чудесен и подобавaщо повтаря брилянтото си изпълнение от първия филм. Героят му е силно разгърнат. Историята се върти около него и неговото минало. Задължително получаваме онази сцена гол до кръста, която обиколи интернет в миналия филм, за да видим страхотните му резултати във физическата му трансформация. Но получаваме и един толкова забавен и одухотворен образ, който ще приповдига настроението ви във всеки кадър, в който ПРИСЪСТВА.

Екшънът е титаничен и подобава на гигантските размери и мащаби на продукцията. Ефектите са подобаващи и вплетеното 3D помага МНОГО.

Резултатът от цялата колаборация между отделните елементи, съставляващи цялостния филм, правят една брилянтна и добре работеща спойка. Филмът успява на всички нива. Той е ТОЧНИЯТ за феновете на космическите екшъни. Той е ТОЧНИЯТ за феновете на Супер героите. Той е ТОЧНИЯТ за феновете на чистия и неподправен хумор. Той е ТОЧНИЯТ за феновете на Крис Прат, Дейв Батиста и Зоуи Салдана.

Ако трябва да изтъкна поне един минус- то това със сигурност са кавгите. До едно време, непрестанното избухване на отделните герои в кавга, докато чисто и просто говорят по между си, работи. И е забавно. Но в даден момент то СПИРА да бъде такова и натежава. Много. Първият момент в който си дадох сметка, че е СПРЯЛО да работи е голямата караница между Зоуи Салдана и Небюла… преди двете да се пребият една друга в пещерата.

„Пазители на галактиката vol. 2“ е задължителното за всеки обичащ чистото и неподправено кино удоволствие, което НЕ търси дълбочина но забавлява по всички фронтове.

Вашият коментар