Какво става, когато поставиш двама красиви души в открития космос? Това е въпросът, който си задава „Пасажери“ и на когото ЩЕ ОТГОВОРИ. Изненадващо или не, в някои от прожекциите, този отговор ще дойде на 3D.

Това НЕ Е кино рецензия на филма, за такава трябва да проверите ЕТО ТУК! Тук ще разгледаме само и единствено ДАЛИ си струват допълнителните пари за триизмерна прожекция или спокойно можете да си ги спестите, гледайки филма на 2D. Дали ще пропуснете нещо?

Вписва ли се? – 3 от 5 точки

Въпреки, че има много гледки, които биха послужили идеално на 3D презентацията, „Пасажери“ е направен по скоро за лична драма и близки кадри. Ако трябва да съм честен 3D-то НЕ Е най-добрия формат за този филм. Да има сцени и елементи, които са включени и употребени, за да бъде направено гледането още по-зашеметяващо. Качествата му тук са сравнително малко в сравнение с останалите блокбастъри от подобен калибър.

Плануване и усилия – 2 от 5 точки

Ако трябва да сме абсолютно честни, 3D-то в „Пасажери“ е по-скоро за да ви вземе парите, от колкото част към самата история. През няколкото части на филмовата презентация има едва няколко успешни опити за надскачане на пост конвертирания момент. Още по-лош е фактът, че 3D-то успява да направи така, че елементите от филма, снимани на зелен екран да изпъкват в пъти повече от необходимото, тъй като не се смесват достатъчно добре с останалата част от картината. Може и да е филм, планиран с идеята за 3D от самото начало, но определено НЕ Е използвана толкова добре.

Ефект „Отвъд екрана“ – 2 от 5 точки

Има наистина ЕДИНИЦИ моменти, в които „Пасажери“ решава да захвърли нещо по посока на зрителите. А продължителността на филма е почти 120 мин. Но дори в тези моменти, той се проваля. Обектите запратени към зрителя им „минават от страни“  а не „падат в скута“ им. Има една единствена сцена, която изглежда брилянтно в това отношение и това е нулевата гравитация в сцената с басейна. Но макар и с нея наум, филмът НЕ заслужава добра точка тук.

Дълбочина на образите – 3 от 5 точки

В това отношение, „Пасажери“ е приличен. През по-голямата част от филма, той успява да ни даде дълбочки пространства, особено що се отнася до сцените с открития космос. Но многото близки кадри НЕ помагат, на тази категория. Много от дълбочината е игнорирана, за да се концентрира екипът върху героите на Дженифър и Крис.

Яркост на екрана – 4 от 5 точки

Ако има нещо, което този филм ОПРЕДЕЛЕНО успява да уцели правилно е яркостта му. Да има своите мрачни моменти (засилени от тъмните очила), но никога не става прекалено мрачен и труден за следене. Дори с малко цветни елементи, поради мрачния и черно бял космос, няколкото цветни палитри, разпръснати из Авалон правят филма гледаем.

Крайна оценка – 14 от 25 възможни точки

Пасажери“ е загуба на време и пари в 3D, без дори да вземаме под внимание СЪДЪРЖАНИЕТО на филма. От гледна точка на 3D-то филмът е истинска каша – много малко от показаното, реално изглежда в 3D. Ако сте решили да гледате филма и имате възможност да избирате – ГЛЕДАЙТЕ ГО НА 2D и спестете пари за триизмерен филм през годината, който ЩЕ СИ СТРУВА!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here