Както предполагаме знаете, неотдавна Amazon купиха правата за сериал по „Властелинът на пръстените“ за баснословната сума от около $250 млн. Ако сте пропуснали тази съдбоносна сделка, наваксайте от тук.

В две последователни статии ще ви представим плюсовете и минусите на това, да видим високобюджетен сериал, съпоставим с Игра на тронове, по една от най-обичаните истории за всички времена, след трите филма на Питър Джаксън по нея.

Плюсове за предстоящия сериал по „Властелинът на пръстените“

Категорично най-големият плюс е, че The Tolkin Estate са замесени в проекта, което дава увереност на феновете, че съдържанието, което предстои, ще бъде качествено. Освен това в проекта са замесени и New Line Cinema. Студиото успешно продуцира кино трилогиите на Питър Джаксън по „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“.

Мат Галсър, представител на the Tolkien Estate and Trust и HarperCollins, пусна обръщение, в което говори за въодушевлението от предстоящото съдружие на групата с Amazon Studious за адаптацията:

Очаровани сме, че Амазон, с дългогодишните си връзки с литературата, е първия дом на поредица от сезон за сериал, по „Властелинът на пръстените“. Шарън и екипът в Amazon Studios имат изключителни идеи за да пренесът на екрана неизследвани до сега истории от оригиналните писания на Дж. Р.Р. Толкин.

CNN съобщиха, че има надежди за поредица от spin-off филми, които вече се дискутират. Това дава надежда на феновете за възможни филми по изключителния „Силмарион“ на Толкин. Силмарион е първата книга на Толкин, която всъщност е и последната. Историята е от ПРЕДИ „Хобит. Разива се през първата епоха на Средната земя и осигурява древна история, към която се обръщат във „Властелинът на пръстените“.

Поредиците се очаква да се развиват ПРЕДИ „Задругата на пръстена“. Както феновете знаят, Толкин не само е създал богата история, която Амазон ще могат да изследват, но също и множество приложения, които също могат да бъдат разгърнати в различни истории. Спокойно може да очакваме филм за самия магьосник Гандалф. Също е възможно да видим обичани герои от книгите ЗА ПЪРВИ ПЪТ на екран. 

Амазон бяха готови да похарчат $250 млн. за правата по проекта. Няма как да очакваме, че студиото не е готово да вложи ВСИЧКО в един толкова голям проект, за да направи адаптацията ПОСТИЖЕНИЕ за студиото, The Tolkin Estate и преди всичко… за феновете.

Докато има такъв потенциал за изграждане на изключителна поредица по един толкова мащабен свят, възможно ли е да има и причини за евентуален провал?

Очаквайте МИНУСИТЕ във вследващата публикация. Скоро!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here