Историята:

Докато са сменяли телевизионните канали, правили са кьопоолу и са обсъждали политиката, родителите на 12-годишния Радо не са забелязали, че синът им е пораснал. Сега те не могат да разберат защо, след като изчезва за два дни, той не се разкайва за кошмара, който им е причинил, а е готов да избяга от къщи с „първите срещнати на улицата наркомани”.

Режисьор: Драгомир Шолев; Сценарий: Разван Радулеску, Мелиса де Рааф, Драгомир Шолев; Оператор:Крум Родригес; Художник и костюми: Ванина Гелева; Монтаж: Кеворк Асланян; Звук: Петко Манчев; Музика:Васил Гюров; Продуцент:Росица Вълканова; Продукция:КЛАС Филм, БНТ, Nu Boyana Film

Актьори: Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Силвия Герина, Ирена Христоскова

За кратко време дебютният пълнометражен филм на Драго Шолев „Подслон“ печели редица фестивални награди. Световната му премиера бе по време на МФФ Сан Себастиан (Zabaltegi New Directors). До момента филмът е селектиран на 36 фестивала в Европа, Северна и Южна Америка и Азия. Сред тях са фестивалите в Солун, Гьотеборг, Ротердам, София, Прага, Гуадалахара, Буенос Айрес, Руан, Инсбрук, Мюнхен, Хайфа.

„Подслон” е част от селекцията на шест от 50-те най-значими фестивали в света според класацията на престижното списание „Върайъти”.

НАГРАДИ:

Фестивал на българския филм Златна роза 2010:

-Най-добър дебютен филм

-Награда за най-добро операторско майсторство (Крум Родригес ex-equo с Антон Бакарски)

МФФ Братислава:

-Награда за най-добър режисьор (ex-equo с Константин Попеску)

София Филм Фест

-Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс

-Награда КОДАК за най-добър български игрален филм

-Награда на публиката

Международен Фестивал на филми от Югоизточна Европа, Лос Анджелис

-Награда за най-добър дебют

Международен филмов фестивал в Кипър – CYPRUS FILM DAYS

Специално отличие (special mention)

На Наградите на българската филмова академия „Подслон“ получи отличия за „Най-добър български филм“, „Режисьор на игрален филм“, „Филмова сценография“ и „Филмов монтаж“.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

 

ИГРА „КАРИБСКИ ПИРАТИ: В НЕПОЗНАТИ ВОДИ“ 1 ДЕН ДО ТЕГЛЕНЕТО НА НАГРАДИТЕ!!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here