В края на септември топжурналистът и водещ на авторитетното предаване „120 минути“ по Би Ти Ви Светослав Иванов ще зарадва читателите с нова книга.

След разтърсващия успех на дебютния му сборник с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“ (изд. „Вакон“) Светослав се завръща с публицистичната „Чудовища и будители“. Книгата отново излиза под знака на „Вакон“ и включва избрани коментари от ефира на „120 минути“, в които водещият анализира актуалните личности и събития, оставили траен отпечатък в съвременната действителност.

В епохата на социалните мрежи неточните сведения и фалшивите сензации се разпространяват като епидемия. Все по-често пренебрегваме източниците на съдържанието, което бясно консумираме и публикуваме в интернет, без да осъзнаваме, че ефектът от бързите новини е не по-малко пагубен от този на бързата храна – затлъстели и болни умове.

Стриктно придържайки се към класическите правила на журналистиката за проверка и анализ на фактите, всяка неделя Светослав Иванов прави така необходимите коментари върху належащите политически и социални теми в България и по света. Отрезвяващо и хирургически прецизно, словото му събира един милион зрители пред телевизионния екран, които търсят спасителен пояс в морето от евтини жълтини и покварени идеали.

Всеобхватен в тематичния си диапазон, предстоящият сборник рисува една по-цялостна картина на борбата, която днешните чудовища и будители водят за надмощие над нашия разум. От скандала за милиарди около КТБ и протекционистките мерки на президента на САЩ Доналд Тръмп до опита за самоубийство на жизнерадостно младо момиче или поредния терористичен акт в Европа – „Чудовища и будители“ руши стени и заблуди, провокирайки ни да преосмислим всичко, което знаем за света днес.

Официалното представяне на книгата ще се състои на 27 септември от 18 часа в Зала 42, НДК. 

Светослав Иванов завършва специалност „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2007 г. насам е част от екипа на bTV Новините, а през 2013 г. става водещ на публицистичното предаване „120 минути“. Автор е на десетки документални филми, интервюта и репортажи от най-горещите точки на света, както и на хитовия сборник с пътеписи „Там, където загинаха дърветата“ (изд. „Вакон“). Негови статии са публикувани във водещи международни издания като британския вестник The Independent. За приноса си към журналистиката е удостояван с редица престижни награди, включително „Репортер на годината“ на bTV (2008, 2012 и 2013 г.) и „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти (2016 г.). През 2008 г. документалният му филм „Полумесец в Короната“, посветен на ислямистките движения в Лондон, е награден с приза на Европейската комисия „Робер Шуман“.

Вашият коментар