Издателска къща ХЕРМЕС има удоволствието да Ви покани на

Приятелска вечер

Георги Мишев на 80 години

GEORGI MISHEV 2015 na 80 godini sofia pokanaПо повод 80-годишния юбилей на големия български писател и сценарист Георги Мишев Издателска къща „Хермес“, съвместно с НДК, организира Приятелска вечер с автора. Вечерта ще бъде открита с кратка прожекция, събрала откъси от най-емблематичните филми на Георги Мишев. Специално участие в събитието ще вземат Кристин Димитрова, Марин Георгиев, Борислав Геронтиев, Марко Ганчев и известният кинокритик проф. Божидар Манов. Актьорите Филип Трифонов и Богдан Глишев ще четат подбрани откъси от и за книгите на Мишев. А композиторът Кирил Дончев ще потопи гостите в атмосферата от филмите на Георги Мишев чрез своите изпълнения на пиано.

Заповядайте на Приятелска вечер с писателя Георги Мишев на 17 ноември (вторник) от 18,30 ч. в Литературен клуб „Перото“, НДК!

MishevГеорги Мишев е български сценарист, писател и редактор. Автор е на близо 30 заглавия, сред които са книгите: „Осъмски разкази“, „Адамити“, „Добре облечени мъже“, „Произведено в провинцията“, „Отдалечаване“, „Дунав мост“, „Патриархат“ и др.

По негови сценарии са заснети филмите: „Преброяване на дивите зайци“, „Вилна зона“, „Дами канят“, „Самодивско хоро“, „Не си отивай“, „Момчето си отива“, „Селянинът с колелото“, „Матриархат“ и др.

Под знака на ИК „Хермес“ излязоха три книги на Георги Мишев. Мемоарната книга „Мир на страха ни“ предизвика завиден интерес още с излизането си през ноември 2014 година и вече има три тиража. Второто издание на романа „Патриархат“, което се появи в началото на 2015 година, също беше посрещнато радушно. А от началото на ноември вече е факт и новото преработено и допълнено издание на романа „Вилна зона“.

Георги Мишев е носител на множество признания и награди. Само тази година писателят получи няколко отличия. Сред тях са: Специалната награда на София за цялостен принос в областта на културата, връчена от кмета на София Йорданка Фандъкова, както и наградата „Златен век“ – огърлие, връчена от министъра на културата Вежди Рашидов. Георги Мишев ще получи и Националната литературна награда „Йордан Йовков“ за 2015 г., връчвана от Община Добрич.

Заповядайте на

Приятелска вечер

Георги Мишев на 80 години

17 ноември (вторник) от 18,30 ч.

Литературен клуб „Перото“, НДК

Очакваме Ви!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here