По пътя на

„Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора”, който инициира промяна на бъдещето

Заповядайте да проследим осъществяването на проекта на 9 март

от 19 ч. в „Текила клуб” в София

efmont-224014-500x0„Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора” обедини хора от цял свят да изпращат послания до идните поколения за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Антарктида. Десетки популярни личности, хора на изкуството, общественици и политици, начело с президента на България Росен Плевнелиев, също се присъединиха със свои послания. Целта на проекта е да напише едно по-добро бъдеще. Вдъхновен от книгата „Пътуване до Края на света” на Людмила Филипова, той беше реализиран с активната подкрепа на Българския антарктически институт. Времевата капсула, създадена чрез специално разработена технология от български учени, беше поставена навръх Коледа от командира на базата ни Йордан Йорданов и Людмила Филипова край първия православен храм на Антарктида – българския „Св. Иван Рилски”.

Людмила Филипова и издателство „Егмонт” ви канят на 9 март от 19 ч. в „Текила клуб” в София (пл. „Народно Събрание” № 4), за да проследим  осъществяването на „Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора”.

На събитието…

  • Ще надникнем в съдържанието на времевата капсула и нейното пътешествие, което започна сега и ще завърши в един различен свят.
  • Ще се срещнем с хората, включили се в създаването й и участвали със своите послания.
  • Ще поговорим за смисъла, надеждата, светлината и бъдещето.
  • Проф. д-р Христо Пимпирев ще се включи дистанционно чрез специалновидео послание към гостите.
  • Ще чуем песента „Има смисъл” на Миро, написана специално за времевата капсула и съдържаща текст от книгата на Людмила. На сцената ще се присъедини Стефан Вълдобрев, чиято музика също озвучава капсулата в изпълнение на Теодосий Спасов, както и Теди Кацарова.
  • Ще се насладим на изключителните вина от серия SARVA на Винарско имение „Драгомир”, носител на редица престижни отличия за бутиковата си продукция.

Водещ на събитието ще бъде журналистът Георги Тошев.

Елате за среща с членовете на антарктическата експедиция, с която Людмила Филипова пътува, за да постави времевата капсула на Ледения континент, с български антарктици, както и с посланиците на бъдещето – хората, включили се в проекта.

Всички гости ще получат специална карта с координатите на капсулата и датата за отварянето й.

Повече за „Проект Антарктида: Послание до Утрешните хора” може да научите оттук: https://poslanie-antarctica.com/

Очакваме ви!index

Вашият коментар