Стивън Грос представя „Осъзнат живот“ в София!

Д-р Стивън Грос, авторът на сензационния бестселър „Осъзнат живот” (с оригинално заглавие The Examined Life: How We Lose and Find Ourselves), ще се срещне лично със софийската публика в София на 12 май. Гостуването се осъществява по покана на издателство „Колибри”, Българското психоаналитично общество и Нов български университет.

На 12 май, петък, от 19:00 ч. заедно с д-р Грос ще потърсим отговор на въпросите: Как да преодолеем страха от загубата? Защо попадаме от една безизходица в друга? Каква е стойността на разказаните истории в живота и в психоанализата?

С участието на: Орлин Тодоров – психоаналитик и автор на книги по психоанализа; Давид Йерохам – лекар и психотерапевт; Георги Тенев – писател, драматург, продуцент; Ясен Захариев – философ и университетски преподавател. Дискусията е отворена за широката публика.

Стивън Грос не е магьосник. Той владее изкуството на ефективното слушане. Прозренията в „Осъзнат живот” са плод на 25 години психотерапевтична практика и над 50 000 часа, прекарани в съпреживяване и пресъздаване на личната история на пациентите му. Заглавието постига извънреден успех за книга в този жанр – остава 3 месеца в челната петица на „Сънди Таймс”, няколко месеца по-късно излиза в САЩ и Канада и веднага оглавява класацията за най-продавани заглавия на „Ню Йорк Таймс”. През 2014 г. водещи литературни критици поставят „Осъзнат живот“ сред най-значимите книги за годината.

„Днес толкова много от пациентите, които съм лекувал като млад, са някъде далече или са вече мъртви, но понякога, когато се будя от сън например, откривам, че ги търся, за да им кажа още нещо”, споделя авторът.

Очакваме ви на 12 май, петък, точно в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото”.

На 13 май, събота, от 10:00 ч. д-р Грос ще изнесе лекция в Нов български университет на тема „Разказването, личната история и психоанализата”. Повече за лекцията и семинара на 13 май можете да научите от сайта на Българското психоаналитично общество.

Вашият коментар