Българският емигрант Жан Маринов, който наскороиздаде поп рок песен, вдъхновена от текст на Николай Лилиев, вече е готов и с видеоклип.

Видеото е заснето между два континента – на Бруклинския мост (Ню Йорк), Central Park (Манхатън, Ню Йорк), както на Моста на влюбените в София и при Народния театър „Иван Вазов“. Продукцията на видеото и песента е изцяло българска. Режисурата е на Блага Димитрова и Димитър Димитров, кинематографията е на Блага Димитрова – NYC и Тишо Златев – София, а концепцията е на самия изпълнител Жан Маринов.

jean-mar-ny

Видеото изразява основната концепция на баладата – пътник в изгнание, копнеещ да се върне в дома си. Според Жан Маринов, животът на гражданите на света е като този на падаща звезда – ярък, изпълнен с преживявания, но движещ се със скоростта на светлината, танцуващ между хора, светове и ценностни системи. Посланието е търсенето на мястото на човека във Вселената, желанието да учиш, да израстваш, но въпреки всичко да чуваш зова на сърцето, който те тегли към дома. Песента е адресирана към тези, които не слушат сърцето си. Жан пита „Защо забрави този дар…?“.

Песента се казва „Ти си в мен“. Теодор Янков (барабанист и sound engineer на Теди Кацарова и Буги Барабата) е продуцент на песента. Аранжименът е на Наско Копчев и Теодор Янков.  Изпълнители са Жан Маринов (вокал), Теодор Янков (барабани), Наско Копчев (китара), Иво Звездомиров (бас), Атанас Атанасов (беквокали).

Jean-Guitar-Aggressive

Текстът на песента е вдъхновен от стихове на българския символист Николай Лилиев.

Чрез песента „Ти си в мен“ Жан Маринов иска да сподели любовта към страната си, която пази далеч от родината си 20 години.

„Човек не е нужно да живее в една страна, за да служи на нея. За това е моето видео.   За изгубената хармония на принадлежността и за желанието да станеш архитект на един по нов обратен път към нея…“

Вашият коментар