ерик COVERИздателство ВАКОН представя ръководството за бягане и активен начин на живот „Постигни невъзможното“, дело на треньора от световния бестселър „Родени да тичат“ Ерик Ортън.

Не чакайте във вас да се всели духът на древногръцки олимпиец, за да постигнете бленуваната си спортна форма. Гуруто на бягането Ерик Ортън ще ви научи да извличате най-доброто от всеки пробяган километър, независимо дали сте абсолютни начинаещи, маратонци, трениращи за нови дистанции, или изгубили удоволствието от бягането ветерани.

Един от многото примери за треньорските качества на Ерик е журналистът Кристофър Макдугъл – авторът на световния бестселър „Родени да тичат“. Треньорът помага на вечно контузения Макдугъл да постигне върхова форма за първия по рода си ултрамаратон с индианците от племето тараумара, доказали се като най-издръжливите бегачи на планетата. По време на маратона Ерик внимателно изучава техниката на бягане на тараумара и почерпва вдъхновение за уникалните си тренировъчни методи.

Сега „чудотворецът“, както го нарича самият Макдугъл, събира безценния си опит в ръководството за бягане и активен начин на живот „Постигни невъзможното“. Книгата е базирана върху изградената от Ерик концепция за „Страхотното невъзможно“ – вярата, че няма непостижими цели и всеки може да се превърне в атлета, и човека, който винаги е мечтал.

Бягането е сред най-естествените човешки дейности, но е свързано с принципите на спортната подготовка колкото всеки друг вид спорт или физическа активност. С помощта на представената в ръководството тренировъчна програма, която е фокусирана върху силова подготовка, кардиоваскуларна тренировка, правилна стойка при бягане и разумен хранителен режим, преумората и травмите ще се превърнат в артефакти от миналото и пред вас ще се разкрие свят на несекваща мотивация и безграничен потенциал.

Атлетизмът не е призвание и привилегия на малцина. Атлетизмът е избор – направете го!

За автора:

Ерик Ортън е треньор по бягане и мотивационен презентатор, превърнал в своя мисия изследването на човешкия потенциал и безграничните възможности на тялото и ума. Той е сертифициран специалист по функционално трениране и сертифициран треньор на асоциациите по триатлон и колоездене на САЩ. Под ръководството му протичат тренировките на десетки атлети от целия свят – от бегачи любители до елитни ултрамаратонци.

Кристофър Макдугъл, авторът на бестселъра „Родени да тичат“, е едно от многото доказателства за треньорските качества на Ерик. Треньорът помага на Макдугъл да се подготви за ултрамаратон с индианците от племето тараумара в Медните каньони на Мексико и също взема участие в състезанието.

Тренировъчните методи на Ерик са отразявани от списания като Men’s Health, Esquire, Men’s Journal и Ski Magazine.

Отзиви:

„Този човек ще ви научи.“

Кристофър Макдугъл, автор на „Родени да тичат“

„Един от най-добрите наръчници за бягане през последното десетилетие.“

Тейлър Елизабет, сп. „Компетитър“

Вашият коментар