AMAZONKA_COVER_.inddНова книга от Издателство „Вакон“„По поречието на Амазонка“ – 860 дни. Една невъзможна задача. Едно невероятно пътешествие от Ед Стафърд
Медиите го наричат „Кралят на джунглата”, а пътешественици като сър Ранулф Файнс – „Изключителен”. На 9 август 2010 г. Ед Стафърд става първият човек, извървял цялото протежение на Амазонка – от изворите, отстоящи на 150 км от брега на Тихия океан, до делтата на най-пълноводната река при Атлантическия океан. 7000 км изпълнени с много адреналин и дебнещи опасности.
Приключението „По поречието на Амазонка” продължава почти две години и половина и изисква изключителна физическа и умствена издръжливост. Местните често предупреждават Ед, че може да умре, редовно среща алигатори и смъртоносни змии,
а преследващите го индианци, майстори на ножа, са почти ежедневие!
„По поречието на Амазонка” е увлекателен разказ за единствена по рода си експедиция по протежението на най-великата река и през територията с най-голямо видово разнообразие на земята.
За автора:
Ед Стафърд започва да ръководи експедиции през 2002 г., когато напуска британската армия с чин капитан. Междувременно работи в Афганистан като съветник за ОН по време на кампанията за първите президентски избори в историята на страната. Преди експедицията по Амазонка участва в поредицата на Би Би Си „Изгубената земя на ягуара”.
Чрез експедициите си Ед се стреми да информира обществеността за проблемите на околната среда и да вдъхнови хората да повярват, че могат да осъществят мечтите си.
Walking The Amazon
Отзиви:

„Една от най-смелите експедиции в сърцето на джунглата, осъществявани някога!”
Беър Грилс
„Кралят на джунглата: изумителната история на първия човек, извървял цялата дължина на Амазонка.”
Daily mail
„Изключителен.”
Сър Ранулф Файнс
„Този английски герой се изправя срещу смъртта, наркобосове и смъртоносни хищници, за да постигне това, което никой преди него не е успявал.”
Daily Express
Елате да пребродим Южна Америка напряко, минавайки през Червената зона на наркосите, земите на а шанинките и ловните полета на ягуара с новата книга на издателство „Вакон”.

Вашият коментар