по Viasat History през май

Истинската война на тронове по Viasat History през Май

От понеделник, 30 април, в 22:00

Сезон: 1

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Real War of Thrones

В бурните векове на формирането на ранна Европа, жадни за власт семейни династии се борят за господство над континента. Те минават с кръв и меч през бойните полета – но истинските войни са сложни, лични борби за власт, водени тайно. Историята разказва Дан Джоунс, един от най-пленителните презентатори на Viasat History.

Зад каменните стени на замъците живее цял свят на стратегически съюзи, прелюбодейства, заговори, измами и убийства. Безмилостни интриги разкъсват много от легендарните семейства и определят начина, по който те управляват своите империи. В играта на власт и завоевания нищо не е немислимо, защото онези, които са коронясани в светлина, скоро изчезват в сенките.

Епичните борби не спират през вековете и засягат поколения и все още ни вълнуват – достатъчно е да си спомним безбройните филми и сериали по темата: „Прокълнатите крале“, „Династията на Тюдорите“ и, разбира се, телевизионната сензация Game of Thrones, многократно коментиран от историка Дан Джоунс.

Открийте как жаждата за власт и човешките страсти определят формирането на европейските нации по Viasat History през май.

 

Султанът и светецът

Вторник, 8 май, в 21:50

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Sultan and the Saint по Viasat History през май

Исторически документален филм, който представя драматизиран разказ за момента, в който християнски проповедник (Франциск от Асизи) и султан (Ал-Камил) се срещат на бойното поле и откриват, че имат повече общи неща помежду си, отколкото такива, които ги разделят. Срещата се състои по време на кръстоносните походи и води до примирие, което трае впечатляващите осем години.

Историята разказва Джеръми Айрънс. 

по Viasat History през майЧе Гевара: Отвъд мита

Четвъртък, 3 май, в 21:00

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: История/ документалистика

Оригинално заглавие: Che Guevara: Beyond The Myth 

50 години след смъртта на Че Гевара поемаме на пътешествие за опознаване на митичния герой с помощта на интервюта на очевидци, невиждани преди това документи и малко известни архивни кадри.

Това е историята на мъж, попаднал в капана на своята легенда. От биографиите до карикатурите, Че е основният автор, който създава легендата за себе си. Любител на киното, писател, фотограф, той постоянно организира живота си, за да създаде мита, който ще го надживее.

Показвайки своето семейство, работата и каузите си, той се превръща във водещ революционер в цял свят. От бойната му униформа до рошавата брада и кубинската пура, той е олицетворение на благородния, макар и мрачен, партизанин. Той се възползва от собствения си горещ образ, за да се прочуе в цял свят.по Viasat History през май

Американската мечта на Боби Кенеди 

Събота, 26 май, в 22:00

Брой епизоди: 1 x 60 мин.

Жанр: История/ политика/ документалистика

Оригинално заглавие: The American Dream of Bobby Kennedy 

От деня, в който е убит Джон Кенеди до вечерта на смъртта на брат му Боби Кенеди в хотел „Амбасадор“ пет години по-късно – научете повече за четирите години, когато Боби Кенеди се впуска уверено в политиката и оставя незаличима следа в американската история, съчетавайки огромна надежда и горчиво разочарование.

Целите му може да са утопични и дори наивни, но причиняват такова политическо разцепление, че в крайна сметка ще доведат до това Боби да бъде убит като брат си. Филмът възкресява с помощта на редки архивни кадри представителя на семейство Кенеди, когото наричаха „Боби“.

Следете всичко за каналите от групата на Viasat World, в специалната секция при нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here