Cover.inddЕгмонт България представя „Предани“ – горещият финал на поредицата „Дивергенти“ от Вероника Рот.

Как ще постъпиш…

… ако целият ти свят е бил лъжа?

… ако един единствен избор промени всичко?

… ако любовта и лоялността те принудят да извършиш невъзможни неща?

Романът „Предани” дава отговори на тези въпроси. И разкрива тайните на антиутопичния свят, който увлече милиони читатели в „Дивергенти” и „Бунтовници”, като поставя подобаващ и изключително въздействащ завършек на бестселър трилогията на Вероника Рот.

Научете повече…

ПРЕДАНИ

КНИГА ТРЕТА ОТ ДИВЕРГЕНТИ

Един избор може да те промени… или да те унищожи

Един избор ще те определи

Книгата

Обществото, което Трис Прайър познава, е в руини – разпокъсано от насилие и борби за надмощие, белязано от непосилни загуби и ужасяващи предателства. Когато й предлагат шанс да изследва света извън познатите й граници, Трис приема без колебания. Може би там някъде отвъд тя и Тобиас ще започнат нов живот заедно, освободени от безкрайни лъжи и болезнени спомени. 

Но новата реалност на Трис е дори по-обезпокояваща от тази, която оставя зад себе си. Старите открития бързо се оказват изпразнени от смисъл. Неподозирани нови истини променят сърцата на тези, които обича. И за пореден път Трис ще трябва да се изправи пред невъзможен избор, който засяга разбиранията й за смелост, преданост, саможертва и любов.

1474650_10152003973040380_1588207908_n

1461033_10152001901760380_502594320_nОтзивите

Трилогията на Вероника Рот се издава в 38 държави и е абсолютен международен хит. Първите две книги от нея – „Дивергенти” и „Бунтовници”, и днес продължават да заемат челни места в бестселър класацията на New York Times.  Финалната книга – „Предани”, счупва всички рекорди още преди да излезе с предварителни поръчки в Amazon. Днес романът оглавява класациите за най-продавани книги на USA Today, Publishers Weekly, iBooks и New York Times. „Сюжетът, който изгражда Рот, е интелигентен и сложен. Опасност, съмнения и напрежение дебнат от всеки ъгъл, а химията между Трис и Тобиас продължава да се усеща сърцераздирателно истинска”, възхитени са от Publishers Weekly. „Следващото голямо нещо”, простичко заявяват от Rolling Stone. „Ако първите две части от „Дивергенти” са ви харесали, то тогава ще обикнете „Предани”. Тя определено е различна. Това, което прави книгата (а също и трилогията) вълнуваща, е, че нищо от случващото се не е предвидимо. Все има по нещо, което ще ти дойде като гръм от ясно небе. Като завършека, който е шокиращ и неочакван. Има върху какво да се замисли човек след края на историята”, споделя един от българските фенове на „Дивергенти” – 18-годишният Тихомир Боев, който е сред първите докоснали се до романа у нас.

Авторът

Вероника Рот завършва творческо писане в университета „Нортуестърн”. Печели световна слава с дебютния си роман „Дивергенти”, когато е едва на 23 години. Понастоящем писателката живее в Чикаго със съпруга си. Може да я посетите онлайн на veronicarothbooks.blogspot.com

Още информация за „Предани” ще откриете и в интернет на адрес egmontbulgaria.com

Успехът на „Дивергенти” е причината от Summit Entertainment (компанията, закупила правата за филмирането) да стартират работата по екранизацията доста по-рано от предвиденото – първият филм ще се появи по кината през март 2014 година! В главните роли ще видим Шайлин Удли, Тео Джеймс, Кейт Уинслет и Ашли Джъд. Официалният трейлър на романа с български субтитри може да изгледате тук: 

Вашият коментар