georgi-mishev-copyПродължават успешните продажби на български автори!

Новите издания на „Калуня-каля“ от Георги Божинов и на „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико“ от Ивинела Самуилова вече са в книжарниците.

„Камбаната“ от Недялко Славов и „Мир на страха ни“ от Георги Мишев излизат на 24 ноември.

В своята 25-годишна история Издателска къща „Хермес“ винаги е спазвала политика за подкрепа на българските автори и българската книга. Това се усеща особено в последните няколко години, когато със знака на издателството излязоха книгите на талантливи писатели като Георги Божинов, Георги Мишев, Блага Димитрова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Емил Андреев, Ивинела Самуилова и много други.

Kaluna-kala - Sedmo izdanie-COVER без лакПрез 2014 г. „Хермес“ преоткри за читателите писателя Георги Божинов. Неговият забравен шедьовър „Калуня-каля“ месеци наред оглавяваше класациите за художествена литература и се превърна в най-продавания български роман. Той премина 25 000 тираж и спечели признанието на литературната критика и читателите като една от най-стойностните книги през последните десетилетия. Преди дни Издателска къща „Хермес“ пусна на пазара десетото издание на „Калуня-каля“.

kambanata-coverИстинска сензация предизвика и новият роман на Недялко Славов – „Камбаната“. Той беше определен като „литературна плесница на целия ни преходен период“, а мнозина потвърдиха думите на управителя на „Хермес“ – Стойо Вартоломеев, че след „Калуня-каля“ „Камбаната“ е най-силният и въздействащ роман от последните няколко години. Книга, която стъписва, отрезвява и събужда съпротивителните сили за съхраняване на българската идентичност и християнските ценности.

„Камбаната“ предизвика толкова голям интерес, че тиражът й свърши за по-малко от месец след излизането. Предстои ново издание на книгата, което ще излезе на 24 ноември.

Заедно с „Камбаната“ на 24-и излиза и четвъртото издание на „Мир на страха ни“ от големия български писател и сценарист Георги Мишев. Неговите книги, благодарение на „Хермес“, намериха своите нови читатели, докосвайки сърцата и на младото поколение.

jivotat_moje_da_hrmДо едни от най-успешните родни писатели се нареди и Ивинела Самуилова. Нейната първа книга – „Животът може да е чудо“, чието юбилейно издание излезе също през ноември, е продадена в над 10 000 тираж. А новият й роман – „Бабо, разкажи ми спомен“, оглави класациите за най-продавани книги.

Много добре приети бяха и последните книги на Владимир Зарев – „Орлов мост“, и на Емил Андреев – „Нашата книга“. Двете заглавия също свършват и предстои преиздаването им.

Воден от идеята, че е важно не само да предлага книгите на родните автори, но и да дава възможност на читателите да се срещат с тях, през ноември екипът на „Хермес“ организира 18 срещи с български писатели в цялата страна.

 

 

 

Вашият коментар