За Коледния базар на книгата от издателство „Труд” ще предложат на най-малките си приятели и техните родители “Забавна азбука” – 30 образователни карти с букви от българската азбука.

Картичките са с размер 10 на 15 см, изработени са от безопасен и висококачествен картон, а заоблените им краища ще предпазят мъниците от нараняване. Комплектът е опакован в красива кутийка.

Всяка картичка съдържа буква от българската азбука на гърба си, а на лицето – рисунка на животно, започващо с тази буква, и изписано пълното му наименование. Така например срещу буква „А” – ще откриете забавна рисунка на агне; срещу – „В” – закачлив вълк с малко вълче; на „З” ви очакват семейство сладки зачета; на „М” – Мечо с двете му дечица, и т.н.

Това, което и уникално, е, че илюстрациите са български – дело на художничката Матея Аркова.

Образователните карти с букви, цифри, предмети и др. имат традиция в образователните системи по цял свят. Активно се препоръчват в английските, френските, скандинавските училищни и предучилищни системи. Сега, с помощта на образователните карти в комплекта „Забавна азбука”, и вашето дете от най-ранна възраст ще наизусти буквите, както и ще ги свърже с дума – весела картинка с животно. Образователните карти се препоръчват още от най-ранна възраст – когато детето схваща буквата като рисунка и по този начин я наизустява. Подходящи са най-вече в градинска възраст, когато децата започват да разучават и запаметяват активно нещата, които ги заобикалят.

Комплектът от 30 образователни карти в картонена кутийка излиза специално за Панаира на книгата, но може да бъде заявен и предварително на www.trud.cc.

Цена на комплекта с образователни карти – 10,00 лв.

 

Вашият коментар