„Хермес“ има удоволствието да Ви покани на

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

25 ГОДИНИ ИЗДАТЕЛСКА КЪЩА „ХЕРМЕС“

Специално участие в нея ще вземат двама от знаковите автори    на издателството – Жозе Родригеш душ Сантуш и Георги Мишев

Заповядайте на 15 декември (четвъртък) от 11,30 часа в Литературен клуб „Перото“, НДК, където управителят на „Хермес“ – Стойо Вартоломеев, ще разкаже любопитни подробности, свързани с развитието на издателството през годините.

Издателска къща „Хермес“ е основана през 1991 година в Пловдив. Днес „Хермес“ е едно от най-модерните и бързо развиващи се издателства в България със собствена верига от книжарници и повече от 90 служители.

Доказателство за успеха на „Хермес“ са хилядите ни верни читатели, които вече 25 години се доверяват на нашия избор. Съобразявайки се с техните вкусове и с последните тенденции в световното книгоиздаване, ние професионално и отговорно избираме всяка книга, която издаваме. До момента със знака на „Хермес“ са излезли над 2500 нови заглавия с общ тираж над 23 000 000 екземпляра.

В навечерието на 25-годишнината Издателска къща „Хермес“ дари книги на читалищни библиотеки на стойност 25 хиляди лева. Ние станахме и официален партньор на Детска Евровизия 2016.

По повод празника „Хермес“ ще зарадва всички свои почитатели с богата културна програма. Част от нея  е и гостуването на най-продавания португалски автор в света и топрепортер на Португалия – Жозе Родригеш душ Сантуш. Той е голям приятел на България, бил е няколко пъти в страната ни и винаги се връща с удоволствие.

Тази година писателят ще бъде специален гост за 25-тата годишнина на „Хермес“ и официално ще представи последната си книга „Мъжът от Константинопол“.

Наред с чуждите бестселърови автори, през последните години със знака на „Хермес“ излязоха книгите и на много български писатели като Георги Божинов,  Блага Димитрова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Марко Ганчев, Иван Теофилов, Георги Константинов, Емил Андреев, Васил Георгиев, Ивинела Самуилова и много други.

Сред българските автори, които издаваме, е и големият писател и сценарист – Георги Мишев, който ще бъде заедно с нас на пресконференцията.

Той, Жозе Родригеш душ Сантуш и управителят на „Хермес“ – Стойо Вартоломеев, с удоволствие ще отговорят на вашите въпроси.

Очакваме Ви

на

15 декември (четвъртък) от 11,30 часа

в Литературен клуб „Перото“, НДК

Вашият коментар