Издателска къща ХЕРМЕС

има удоволствието да Ви покани на

премиерата на „България в потури, но с цилиндър“

от Петя Александрова в град София

Заповядайте на 25 февруари (четвъртък) от 18,30 ч.

в книжарница „Хеликон – България“, бул. „Цар Освободител“, №4

POTURI flaer SOFIA-2Петя Александрова е българска журналистка и писателка. Родена е през 1948 г. в Ямбол. Завършва българска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Автор е на 7 книги с поезия и проза за възрастни и 19 сборника с приказки и поезия за деца. Стиховете ù са превеждани на английски, полски, румънски, руски, словашки и турски език.

За книгата

Книгата на Петя Александрова е съставена от 50 истории, свързани с културния живот в България през XIX и XX век. Писателката ни разкрива множество тайни от живота на видни личности – като Александър Балабанов, Петко Р. Славейков, Стефан Стамболов, Екатерина Каравелова, Соня Змеица, Георги Раковски, Люба Ивошевич, Петър Дънов, за които дори не сме и подозирали. Книгата е изпълнена с пиперливи любовни истории, скандални подробности и опити за самоубийство, провокирани от болезнена ревност.

Текстовете засягат подробности от интимния живот на личности, дейни участници в тогавашния обществен живот. Проследяват интересни факти от българския бит, култура, обичаи, навлизащите в страната ни новости, като появата на литературните салони, на цирка като изкуство, на плажа като „мода“ и др., както и проблема с възприемането им от страна на българите.

Петя Александрова ни поднася историите си с чувство за хумор, провокирайки любопитството и интереса на читателите още с първите редове.

Заповядайте на

премиерата на „България в потури, но с цилиндър“ от Петя Александрова

25 февруари (четвъртък) от 18,30 ч.

в книжарница „Хеликон – България“, бул. „Цар Освободител“, №4

Очакваме Ви!

 

 

Вашият коментар