Издателска къща ХЕРМЕС

има удоволствието да Ви покани

на премиерата  на

„Трилъри по женски“  от Боряна Дукова

в град София

Заповядайте на 25 октомври (вторник) от 18,30 ч.

в Greenwich Book Center, бул. „Витоша“ № 37 

trilari-po-jenski-sofia-16x11Книгата ще бъде представена от големия български писател Владимир Зарев. А обичаната актриса Латинка Петрова ще прочете подбрани откъси. 

За книгата

„Трилъри по женски“ са седем разказа със задъхан сюжет и неочакван край, следващи празничния календар на живота ни.

Всяка история разплита загадката на едно престъпление. Всяка история неизменно ни среща с модерна млада жена и вълнуващия й свят от болки, страсти и надежди. Съдбите на героите се преплитат, а част от тях, преследвани от сенките на някои други персонажи, се събират в последния разказ и в новогодишната нощ.

Книгата носи духа на дамския психотрилър, в който криволиците на житейските съдби са описани в кинематографичен стил, запазена марка на авторката. 

За Боряна Дукова

Боряна Дукова е испанистка и преводачка, която стъпва уверено в пътеката на българския криминален жанр и трилър. Автор е на романите „Кървава малага“, „Опасна монета“ и „Разкаянието на Диего“ (Първа награда за криминална книга „Атанас Мандаджиев“ за 2015 г.). През 2014 г. гостува на испанския фестивал за криминална литература „Семана негра“ в Хихон, където представя българския черен роман от последните двайсет години. Участва дейно в първия уикенд, посветен на литературата за престъпления „София ноар“, проведен през 2016 г. Вярва, че добрата литература се пише във всички жанрове.

Вашият коментар