На вражеска територия (No Man Left Behind)

От 1 август, всеки понеделник от 21:55 ч. (6 епизода)

Премиера   

(Actor) Sgt Keni Thomas during battle. (Photo credit: National Geographic Channels/Charlie Sperring)
(Actor) Sgt Keni Thomas during battle. (Photo credit: National Geographic Channels/Charlie Sperring)

Загубени на вражеска територия. Преследвани от противникови сили. И въпреки това успяват да се приберат.

Тази драматична нова поредица разказва историите на истински герои от войните, които се разхождат сред нас. Продукцията представя техните действителни преживявания в съчетание с увлекателни лични свидетелства и възстановки на техните впечатляващи прояви на храброст.

Да бъдеш хванат в плен на вражеска територия е най-големият кошмар на всеки войник: това е ситуация, за която всеки от тях се е подготвял, малцина за преживявали, а още по-малко са оцелели. В „На вражеска територия“ зрителите ще наблюдават как приносът на всеки войник към успеха на войната се превръща в истинска битка за оцеляване – за него и неговите побратими. Това е една съвременна борба, сведена до битка за твоите братя по оръжие. Това са истории за лоялност, кураж и преодоляване на всевъзможни трудности в някои от най-враждебните територии по света.

С акцент върху съвременните американски военни конфликти, в които пилоти са прострелвани на вражеска територия, армейски части преминават през зони на открит огън и специални части изпълняват тайни мисии, които внезапно излизат извън контрол. При всички случаи главните действащи лица се бият на живот и смърт – далеч от безопасността. Те не са пасивни пленници, които чакат и се надяват да бъдат спасени. Това са героите на днешните войни, чието оцеляване е в собствените им ръце и стигат до невероятни подвизи, за да се измъкнат живи. 

Оцеляване в Америка (Dirty Rotten Survival)

От 2 август, всеки вторник от 21:55 ч. (10 епизода)

Премиера

ARNAUDVILLE, La. - Contractor, Johnny Littlefield, Engineer, Dick Strawbridge and Survivalist, Dave Canterbury group Portrait. (Photo Credit: NG Studios/Michael Kachuba)
ARNAUDVILLE, La. – Contractor, Johnny Littlefield, Engineer, Dick Strawbridge and Survivalist, Dave Canterbury group Portrait. (Photo Credit: NG Studios/Michael Kachuba) 

Трима герои. Петдесет щата. Поредицата „Оцеляване в Америка“ разказва за трима мъже, всеки със специфичен набор от умения, които предприемат мисия да преоткрият голямото американско пътуване. Във всеки щат те си поставят ново предизвикателство сред природата и задават ограничен брой инструменти, с които да се справят с него. Имат си предварителна договорка: винаги да поемат по неутъпканите пътеки, никога да не гледат назад и да преодоляват всяко предизвикателство, срещу което се изправят само с помощта на собствените си усилия и доброто старо мъжество. Защо? Ами защото не са отишли на почивка. 

Изследовател: Битката за Вирунга (EXPLORER: Battle for Virunga)

7 август (неделя) от 21:55 ч.

Премиера

RUMANGABO, DEMOCRATIC REPUBLIC OF THE CONGO- Rangers in Virunga National Park prepare for daily anti-poaching patrol. In the past decade, an estimated 140 rangers were killed in the line of duty.  (Photo Credit: NG Studios/Tony Gerber)
RUMANGABO, DEMOCRATIC REPUBLIC OF THE CONGO- Rangers in Virunga National Park prepare for daily anti-poaching patrol. In the past decade, an estimated 140 rangers were killed in the line of duty.
(Photo Credit: NG Studios/Tony Gerber)

Националният парк „Вирунга“ се намира в един от най-опасните райони на планетата. Групи бунтовници и полицейски части бродят из джунглите; защитените видове в парка биват безскрупулно унищожавани; западните петролни гиганти се опитват да експлоатират залежите на природни ресурси в парка; а патрулиращите рейнджъри са избивани докато изпълняват служебните си задължения. По много причини разкъсваният от въоръжени сблъсъци национален парк и борещите се негови обитатели са огнище на глобална криза: много от местата с най-богато биоразнообразие на планетата са дом на някои от най-бедните народи на света, осакатени от десетилетия на кървави регионални военни сблъсъци. Има ли достатъчно ресурси Земята да поддържа разрастващото се население на планетата? Дали защитените природни местности ще бъдат принесени в жертва заради оцеляването на хората? „Битката за Вирунга“ ще отведе зрителите на невероятно пътешествие в най-стария национален парк в Африка, където сблъсъкът между експлоатацията и съхранението на ресурсите заплашва да унищожи местното население, животните и дори самата земя. Що се отнася до природните ресурси, Демократична република Конго е една от най-богатите държави в света. И въпреки това над 70 на сто от населението на страната живее в мизерия. За четирите милиона отчаяни от бедността, населяващи Вирунга и околностите, границите на националния парк са условни, а съхранението на биоразнообразието е само термин, който богатите и властимащите използват, за да вземат най-доброто за себе си. Въоръжените полицейски части също използват парка и изобилните му ресурси като средство да участват в непрекъснатия кървав регионален конфликт. Могат ли потребностите на хората да бъдат съблюдавани редом с опазването на земята, където живеят? 

Неделя със звездите (Summer of Stars)

Всяка неделя от 18:00 ч.

Всяка неделя през август зрителите на National Geographic Channel ще имат шанса да гледат отново някои от най-добрите поредици, които каналът е излъчил през последните няколко години. Отново ще бъдат показани спиращите дъха „Космос”, „Гений със Стивън Хокинг“ и „Историята за Бог с Морган Фрийман“, „Титаник: Заключителни думи с Джеймс Камерън“ и „Пробив“, режисирани от някои от най-големите таланти на нашето време. Нека заедно да изследваме едни от най-мистериозните места във Вселената всяка неделя от 18:00 ч. 

Златна треска (Yukon Gold) – Сезон 4

Всеки понеделник от 20:55 ч.

Нови епизоди

Когато цената на златото се покачва, неминуемо настъпва истинска златна треска. В четвъртия сезон от поредицата „Златна треска“, златотърсачите в Юкон, Канада се впускат в търсене на всяко парченце злато, до което могат да се доберат. 

Миграции (Mygrations)

Всеки вторник от 20:55 ч.

Нови епизоди

За първи път група от 20 представители на американския елит се присъединява към голямата миграция на антилопите гну през Националния парк „Серенгети“ в Танзания. Те трябва да използват експертните си умения за оцеляване, за да се придвижат на север без карта и компас, като носят със себе си минимални количества хранителни запаси, за да оцелеят лице в лице с най-смъртоносните хищници, докато изминат 200 мили през непроходими територии. Дали имат всичко необходимо, за да достигнат до река Мара с антилопите гну или природата ще ги надвие?

Вашият коментар