Вчера (15.08.2017г.) трагично е загинал каскадьор на снимачната площадка на „Дедпул 2“, докато е изпълнявал каскада на мотор. Самоличността на жената е известна- това е Джой Харис, която е известна, като първата афро-американка, професионален състезател на шосе. „Дедпул 2“ бе първият и филм, като каскадьор.

Снимките са спрени моментално, след фаталния инцидент. Полицията във Ванкувър разследва случая. Джой е започнала да кара мотор от 2013г. и е прекарала на 1500 часа практикувайки ПРЕДИ инцидента. Участва в American Sportbike Racing Association/Championship Cup Series от 2014г
Очевидци разказаха, че Джой е загубила контрол върху мотора си и се е разбила във прозорец на Шау Тауър във Ванкувър, докато е снимала каскадата за „Дедпул 2“. Тя е изпълнявала каскада за героинята Домино (изиграна от Зази Бийтс). Харис е практикувала във събота ЦЯЛ ДЕН. Според студиото тя е практикувала през целия уикенд. В понеделник преди каскадата е репетирала сцената 5 пъти преди снимките. Според очевидци, при вземането на завой, когато моторът е трябвало да забави, всъщност е забързал. Харис не е носила каска, тъй като героинята Домино не е носила такава във филма.
Много информатори сочат, че работния ден на екипа и актьорите е бил 12-13 часов, като някои казват, че са работили дори по 16 часа на ден.
Информацията идва няколко седмици след смъртта на каскадьор от снимачната площадка на Живите Мъртви, сезон 8.
Преди тези събития в продължение на 17г. нямаше НИТО ЕДИН подобен смъртен случай!
източник: Deadline

Вашият коментар