„ПРИКАЗКИ ЗА ПЕСЕНТА“

с участието на Драгомир Йосифов (диригент),

ансамбъл „Accordatti“ и Антоанета Добрева – Нети (актриса)

След като разкри тайните на инструментите от състава на симфоничния оркестър, за Фортисимо Фамилия дойде време да срещне децата и техните родители с най-мистериозния, а именно – човешкия глас. „Приказки за песента“ събира диригента Драгомир Йосифов и певците от ансамбъл „Accordatti с актрисата и певица Антоанета Добрева – Нети, за да разкажат заедно необикновена човешка история.

path_209006

„Пеенето е най-човешката форма на музициране, най-спонтанната, най-въздействащата. Ще видим как гласът се променя, сменя цвета си, в зависимост от това какво иска да изрази. Тази игра на гласовете е много интересна, защото ако инструментите имат по-ограничен регистър, то гласът може почти всичко.“, споделя Драгомир Йосифов.

ce742d950ca63a98d59ecec5eba0da2e_XL

С17582ъвсем в духа на приказките на Фортисимо през това приключение преминават редица герои – от принцеса, войници, джуджета и овчарче до котки и дори хора-птици. Какво ги свързва и с какво се отличава всеки от тях, деца и родители ще разберат този уикенд в зала България.

Фортисимо Фамилия е програма на Максим Ешкенази, подкрепена от Америка за България и осъществена в партньорство със Софийска Филхармония.

6 февруари: 11,00 часа; 12,30 часа;

7 февруари: 11,00 часа; 

Вашият коментар