Важно място в политиката на „Софтпрес“ през последните години заемат издателските проекти за деца, по които работят български писатели, илюстратори, езиковеди и психолози. Част от тях са изключително успешните детски поредици на издателството: „Приказки любими в рими“, „Приказна съкровищница“, „Народни приказки“, „Класически приказки“, „Детски атлас“ „ Да научим повече английски“ и „Великите българи“.

За нас е огромна радост и чест, че към семейството на „Софтпрес“ се присъедини и един от доайените на българската литература за деца – писателят Панчо Панчев, по-известен на поколения деца като Дядо Пънч.

„Приказки на Дядо Пънч“  ни пренася през разстоянията и времето, за да ни срещне с чудати герои, вълшебни предмети и реални ценности. В книгата са събрани 27 от най-обичаните приказки на усмихнатия разказвач. Сред тях е и неиздаваната досега „Кукла Букла“ – историята на една малка кукла с голяма мечта, често сравнявана с „Малкият принц“.

Голямата любов на Панчо Панчев е театърът. Роденият през 1933 г. писател завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност театрознание през 1955 г. Бил е главен редактор на списание „Театър“ (1966 – 1969), а също и на сп. „Славейче“ (1997 – 2002). Автор е на 50 пиеси, които са поставяни на различни сцени в България и в чужбина, и на десетки книги. Писал е във всички литературни жанрове.

В „Приказки на Дядо Пънч“ нов живот заживява „Кукла Букла“ – многократно играна постановка, която се превръща в забавна приказка с важно послание за силата на мечтите, добрината и обичта.

На повече от осемдесет години, Дядо Пънч продължава да твори активно и да радва децата със срещи, приказки и гатанки…

Вашият коментар