Докато бавно започват да текат приготовленията за 90-та церемония по връчване на Оскарите, настроенията в Академията стават доста борбени. Причината са големите промени в индустрията, като цяло и планетарния възход на стрийминг платформите. Дали това ще разшири границите на Оскар кампанията? Наскоро се събраха над стотици САМО членове на Академиятата (това се случва едва за втори път в нейната история) и обсъдиха този въпрос.

Разговорите преминаха през това, че трябва да се дефинира, какво е филм и ДАЛИ стрийминг палтформите и техните авторски филми имат място в Оскар надпреварата. Ами ако някой филм на Netflix си купи кино показ за 1 седмица, тогава годен ли е за разглеждане за претендент за Оскар? Ами ако един филм спечели в една календарна година едновременно и Еми и Оскар? По мнение на един от журито, Netlix e възможно да доведе до „поевтиняване“ на Оскарите.

Вие как мислите? Ще бъдат ли разширени границите? След планетарния БУМ на Netflix, ще успее ли да пречупи бизнеса и да влезе в голямата игра? Вие искате ли да видите филм на Netflix, като претендент за Оскар? Okja на Netflix вече дебютира по време на кино фестивала в Кан и навлече гнева на МНОГО знаменитости, че е допуснат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here