В първия ден на новата 2018г. ви представихме началото на нашата прогноза за 10-те най-касови филми за предстоящата година. Ако сте пропуснали, може да наваксате от тук!  Ако ли не- продължаваме….

7) Фантастични животни: Престъпленията на Гринделоу

Критиката НЕ БЕ впечатлена от първия филм „Фантастични животни и къде да ги намерим“. Но Warner Bros. бяха на 100% доволни от предисторията на Хари Потър. След $814 млн.  световен боксофис, продължението идва. След първия филм, хората са малко притеснени за поредицата, но все пак това е Хари Потър, една от най-популярните марки в съвременния свят, с милиони фенове по цялата планета. Вземайки това под внимание, спокойно можем да заложим, че продължението ще се представи не по-зле от оригинала.

Ако не друго, любопитството да видим младият Дъмбълдор в изпълнение на Джуд Лоу, ще привлече всеки фен, който не е бил напълно впечатлен от първия филм. Филмът вече има черно петно и това е изборът на Джони Деп за ролята на Гринделоу. Нито думите на Роулинг или Дейвид Йейтс успяха да тушират напрежението, че феновете не са доволни от избора му. Това може да се окаже ключов фактор за крайното представяне на филма, но въпреки всичко…. говорим за Хари Потър филм….

6) Феноменалните 2

Семейните, анимационни филми, обикновено се справят добре в боксофиса. Особено тези на познатите студия, като Pixar или Illumination. Въпреки, че Дисни имат „Разбивачът Ралф 2“ на хоризонта, по всичко личи, че анимационния филм в ТОП 10 на 2018г. ще бъде „Феноменатлните 2“!

Хората обожават първия филм, който излезе през 2004г. Той упорито седи на челните места в класацията на най-доброто от Pixar. Продължението е от същия екип и това ще добави факторът на носталгия от по-зрелите фенове, както и нова любов от тези, които за първи път ще се сблъска с екипа от супергерои! И все пак първия филм излезе преди големия бум от супергерои, така че ще е интересно да видим как ще се представи продължението сега, когато жанрът буквално е експлодирал. За да преценим потенциала му, нека погледнем към „Търсенето на Дори“, едно продължение на Pixar  от 2016г., което се превърна в един от най-касовите филми за годината и най-доходоносната анимация в САЩ. Не подценявайте анимациите- продължения!

5) „Соло: История от междузвездни войни“

Нещо, което ЩЕ ОБЯСНИМ преди да ви разкажем. Очакванията са тов ада бъде първият Междузвездни войни филм за Дисни, който да се представи далеч под очакванията. Това не означава ЗАГУБА. Именно за това, няма как да имаме топ 10 на най-касовите филми за годината, без да има включен „Междузвездни войни“ от ерата на Дисни, в него. Категорично не очакваме боксофис удара от предходните филми, но въпреки това….

Въпреки, че има думичките Междузвездни войни в заглавието си, трудно е да прогнозираме интересът към предистория за Хан Соло. Въпреки факта, че филмът излиза след няколко месеца, все още нямаме трейлър. Освен това всичкия PR около заглавието бе, около уволняването на двамата режисьори и подмяната им с реж. Рон Хауърд, който да завърши проекта. Но най-вероятно масовата публика няма да е наясно с това и ако филмът изглежда забавен и интересен, те ще го гледат. Дали ще прибере над милярд, както Rogue One- едва ли.

4) Дедпул 2

Дедпул бе малкият филм за супргерой… който бе способен да бъде. След години на адски мъки около развитието на филма, едно изтекло видео с тест снимки бе достатъчно да даде на Fox увереност да дадат зелена светлина на филма. Сега Дедпул е най-касовия филм, забранен под 21г. в САЩ…. за всички времена! Филмът очарова феновете на комиксовия герой, а този ентусиазъм очевидно е останал и за Дедпул 2.

Обикновено продълженията не се представят толкова добре, колкото оригинала, но има всички шансове Дедпул 2 да задмине своя предшественик.  Тук вече имаме злодея Cable (Джош Бролин), тотален фаворит на феновете, което е достатъчна притегателна сила да ги върне в кино салоните. Освен това Дедпул има много по-голяма фен база сега, отколкото преди премиерата на първия филм. Той не е шантавия герой, познат само на заклетите фенове. Той е познат навсякъде и това може да накара хората по-бързо да тръгнат към салоните, отколкото преди първия филм, когато никой не го познаваше. И за капак- маркетинговата кампания на продължението е брутално добра и настъпателна до момента!

Очаквайте позициите 3, 2 и 1 скоро!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here