Поредна година си дойде и си отиде. Бе добра година, ако си супергерой („Жената чудо“) или ужас (неочаквания хит „То“). Въпреки неистовите усилия на „Последните джедаи“ 2017г. бе изключително слаба от към качествено кино и бокс офис резултатите по-лоши от 2016г. Новата 2018г. вече е тук, а това означава, че цял куп нови филми чукат на вратата за нашите пари от билети.

2018 е натъпкана с продължения и нови попълнения в популярни поредици. Годината ЩЕ БЪДЕ успешна в боксофиса. Ето кои са 10-те филма, които най-вероятно ще се отчетат, като най-касовите за 2018г.

10) Бъмбълбий

В друга година може би spin-off по изключително популярната поредица „Трансформърс“ би бил категоричен крал на бософиса. Но 2017г. ни показа по-нисък интерес към много НАИСТИНА популярни поредици, включително „Трансформърс“. „Последният рицар“ се представи под очакванията през изминалото лято и се превърна в най-ниско котиралата се част от поредицата в САЩ и по света. Не е ясно, дали е грешка на конкретния филм или просто на хората им писна от гигантските роботи. Това поставя въпросителна на предстоящия „Бъмбълбий“ на реж. Травис Найт. А това е филм, който се очаква да представи нещо ново в света на роботите под прикритие.

„Бъмбълбий“ най-вероятно ще влезе някъде на границата на топ 10. Но чуждестранния пазар винаги помага на приходите на „Трансформърс“ филмите, така че този дори да не се представи добре в САЩ, най-вероянто ще отчете добри приходи по света. Фактът, че е spin-off и ще може да се развие по различен начин от експлозивната формула на „Трансформърс“, най-вероятно ще донесе свеж полъх в съзнанието на зрителите. Филмът е ситуиран през 80-те години на миналия век, далеч от времевата линия на основните Трансформъри.

9) „Играч първи, приготви се“

Стивън Спилбърг може и да е създал летните блокбастъри, но той отдавна не е притегателната сила, която някога беше. Един от най-последните му филми „Добрият великан“ е пресен пример за това! Но когато имаш накуп въображението на един от най-добрите режисьори на нашето време и модерен, компютърно генериран блобастър, като „Играч първи, приготви се“, тогава по-скоро трябва да си нащрек!

Друг огромен коз на филмът е носталгията. Благодарение на виртуалната реалност ОАЗИС, където всичко е възможно, „Играч първи, приготви се“ е поп културна екстраваганза (точно както в книгата). Всичко от Гандал през Харли Куин до Кинг Конг или Железният гигант, от Акира до шибания Чъки е в този филм. Самия потенциал за епизодични появявания би трябвало да накара нърдовете да хукнат към кино салоните. Може и да не ви звучи достоверно, но ностаглгията е силно оръжие в боксофиса, просто погледнете „Джурасик свят“ и „Силата се пробужда“. Поглед назад към поп културни феномени е полувината причина, поради която „Играч първи, приготви се“ бе толкова популярна книга, а успехът на адаптацията и е неминуем!

8) Мисията невъзможна 6

И да ви се вярва и да не ви се… очевидно хората продължават да обичат шпионските филми. Джеймс Бонд продължава да бъде чудовище в боксофиса, 26 филма след старта си, а „Мисията невъзможна“ пет филма по-късно… е по-силен от всякога. Поредицата, лежаща на плещите на Том Круз е в най-високата си точка, благодарение на „Мисията невъзможна: Rogue Nation“ и „Мисията невъзможна: Режим Фантом“. И двата филма бяха критически и финансов успех, а предстоящия шести филм, ще видим през лятото на 2018г.

Последните два филма са най-касовите в поредицата, всеки от които прибра над $700 млн. в боксофиса си. Това означава, че поредицата става само по-силна с времето. Това е истинска рядкост. И двата филма бяха класен екшън, с много задъхани епизоди и не се притесняваха да се самоиронизират при нужда. Също така, маркетинговата кампания на филмите залага на факта, че Круз сам прави каскадите си. Том Круз може да спаси давещ се филм, благодарение на международния пазар (вижте случая с „Мумията“ от 2017г.)

Очаквай продължението, скоро!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here