Скандалът около обвинения в тормоз на актриси, асистентки и служителки Харви Уейнстейн, бивш собственик на The Weinstein Company, се разраства. Нека ви припомним събитията до момента.

Миналата седмица The New York Times подготвя разследващ репортаж, за това как Харви Уейнстейн в продължение на 3 десетилетия е тормозил сексуално актриси, асистентки и служителки на компанията. Продуцентът заплашва изданието и те му дават възможност за отговор.

„Правил съм ужасни неща в миналото , които са нанесли много вреди на много хора. Сега се опитвам да се поправя и се старая много. Зная , че имам още дълъг път да извървя!“

Изданието приема становището му и публикува материала.

Харви хваща самолета от Ню Йорк за Лос Анжелис за да спасява работата си. Междувременно изпраща мейли до 10 високопоставени продуценти в Холивуд, като ги МОЛИ да се застъпят за него, изпращайки съобщение на личния му мейл, за да могат да го видят всички от борда на директорите. И ги моли да направят това веднага. НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ не откликва на призива му. Мигновената реакция на всички членове на борда на директорите на The Weinstein Company, които го подкрепят, подават оставки незабавно. В неделя се срещат останалите членове на борда, начело с братът на Харви- Боб (който е и съсобственик на компанията) гласуват единодушно и УВОЛНЯВАТ Харви Уейнстен (собственик на 20% от акциите на компанията). Припомняме ви хода на събитията за които вече ви информирахме ТУК и ТУК! Адвокатката му, която щеше да го представлява напусна, както и друга негова съветничка.

Актрисата Ашли Джъд бе първата позволила си да говори срещу него. След нея много жени се изправиха и признаха за посегателствата срещу тях. Вчера две нови имена бяха добавени.

Носителката на ОСКАР Анджелина Джоли

Анджелина Джоли говори открите пред Times, споделяйки че се е срещнала с Харви в хотелската му стая по време на излизането на филма и „Playing by heart“  в края на 90-те години на миналия век. Той е направил НЕЖЕЛАНИ стъпки и действия спрямо нея и тя го е отхвърлила.

Имах лошо преживяване с Харви Уейнстейн като млада. В резултат на това избрах НИКОГА да не работя повече с него и предупреждавах други, когато го правеха. Такова поведение към жени в КОЕТО И ДА Е ПОЛЕ НА ИЗЯВА, в която и да е държава е неприемливо! – това съобщи актрисата в e-mail до изданието.

Носителката на ОСКАР Гуинет Полтроу

Намираме се във време, в което жените трябва да изпратят чисто послание, че това е приключило. Този начин на отношение към жените приключва сега! – сподели Полтроу.

Когато е била на 22г. и наскоро избрана да участва във филма „Емма“ , продуциран от Харви Уейнсейн, той я е извикал в хотелската си стая за бизнес среща. Там Полтроу твърди, че Уейнстейн и е предложил да и направи масаж и я е поканил в спалнята си. Актрисата е отказала и по-късно е казала на приятеля си по онова време Брад Пит, който се е застъпил за нея и се е изправилс рещу Уейнстейн. Представителите на Пит са потвърдили историята пред Times.

Бях дете, тъкмо бях подписала и бях ужасена. – споделя Полтроу, като добавя и че се е учвствала безсилна, защото Уейнстейн тъкмо я е избрал за роля, която да я направи звезда. По нейните думи Харви и е казал да пази тайната, след като Пит се е спречкал с него. Гуинет Полтроу печели ОСКАР за изпълнението си във „Влюбеният Шекспир“ от 1999г. Филм, продуциран от Харви Уейнстейн.

________________________________________________________________________

Миналата седмица с избухването на скандала, съпругата на Харви Уейнстейн потвърди, че остава твърдо зад него и не вярва на обвиненията. По-рано днес (11.10.2017г.) тя официално оповести, че го напуска.

Актрисата Азиа Арженто (мацката на Вин Дизел от първия филм „Трите Хикса“ от 2002г.) сподели, че Уейнстейн НАСИЛСТВЕНО е правил орална любов с нея.

Актрисата Лусия Евънс сподели, че е била НАСИЛЕНА тя самата да прави орална любов с Харви Уейнстейн.

Актрисата Росана Аркет е била принудена да направи масаж на Харви и след като е отказала, ръката и насилствено е поставена върху ОНАЗИ част от тялото му. Актрисата твърди, че този нейн отказ е сринал кариерата и.

И трите актриси са част от ново разследване срещу Харви Уейнстейн, публикувано от The New Yorker, оповестено като ИЗНАСИЛВАНИЯ!

Говорителят на Харви Уейнстейн оповести, че всички тези обвинения са отхвърлени. Той твърди, че не е имало отношения, който да НЕ СА извършени по взаимно съгласие.

Вашият коментар