Скъпи приятели,

В няколко публикации ще ви представим програмата на предстоящата седмица на испанското и иберо-американското кино, която ще се проведе от първи до единадесети юни в гр. София. В края на профила на всеки от филмите, може да намерите информация за дните, часовете и кината, в които съответният филм ще се излъчва.

Аржентина-Испания, 2016 г., 92 мин.
Режисьор: Себастиан Боренстейн
С участието на: Рикардо Дарин, Оскар Мартинес
Драма
Аудио: испански
Субтитри: български/английски
Не се препоръчва за деца под 13 години.

Това е историята на един човек, преследван от другарите си и измъчван от съвестта си. Военният пилот Томас Коблик бяга, за да се скрие в едно пропаднало село, където присъствието му няма да остане незабелязано нито от жестокия комисар Веларде, който ще го преследва безмилостно, нито от Нанси, една жена, която копнее да бъде спасена от ада, в който живее там.

7-ми юни, Люмиер, 19:00 ч.
9-ти юни, G8, 18:45 ч.
Вход свободен до запълване на залата.
Entrada gratuita hasta completar aforo.

Бразилия-Франция, 2016 г., 145 мин.
Режисьор: Клебер Мендонса Фило
Драма, трилър
Аудио: португалски
Субтитри: български и английски
Не се препоръчва за деца под 16 години.

Клара (Соня Брага) е пенсиониран журналист, и писател, вдовица и майка на три деца. Тя е последният жител на „Акуариус“, оригинален комплекс в крайбрежния квартал на Ресифе, където Клара е отгледала децата си; там е минал почти целият й живот. Компанията Бонфим, представлявана от младия Диего (Умберто Карао), иска да построи на мястото голяма модерна сграда. Клара категорично отказва да продаде апартамента и влиза в студена война с предприемача, който опитва да я принуди с всички средства. Сблъсъкът е плашещ, напрегнат и дава нова енергия за ежедневието ѝ.

3-ти юни, Люмиер, 19:00 ч.
Вход свободен до запълване на залата.
Entrada gratuita hasta completar aforo.

Чили, 2016 г., 89 мин.
Режисьор: Хорхе Якоман
С участието на: Хавиера Диас де Валдес,
Клара Отарола
Драма
Аудио: испански
Субтитри: английски
Не се препоръчва за деца под 16 години.

Лусия заминава за Валпараисо в търсене на майка си, която не познава, тъй като получава писмо от самата нея. Ала на мястото на срещата от майка й няма и следа. Въпреки това Лусия решава да продължи да я търси по време на пътешествието си из града, където се запознава с различни хора, а те и помагат да възстанови собствената си история.

3-ти юни, G8, 18:15 ч.
Вход свободен до запълване на залата.
Entrada gratuita hasta completar aforo.

Вашият коментар