По случай 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски издателство „ТРУД” представя уникален нов продукт – първият български пъзел, посветен на Апостола. „Залавянето на Васил Левски край Къкринското ханче” на проф. Никола Кожухаров е емблематична картина, свързана с това важно събитие за българската история; събитие, което се изучава още в първи клас и което бележи важна част от националноосвободителното ни движение, довело до Освобождението на България. Картината е показана за първи път на Общата художествена изложба през 1952 г. Творбата прави впечатление както с големия си размер, така и с подхода на художника да предаде в общата композиция и най-вече в детайлите, съответствие с наличните сведения за произтеклото в Къкринското ханче в ранните часове на 27 декември 1872 г.

Пъзелът е част от патриотичната концепция на издателството за оформяне на националното самосъзнание от най-малка, детска възраст. Благодарение на пъзела, сега всеки родител може лесно и приятно чрез игра да научи детето си на родолюбие.

В плановете на издателството е серията патриотични пъзели да продължи с още емблематични събития.

Пъзелът е подходящ за деца над 5 години, както и за възрастни. Съдържа 192 части, а размерът му е 42/29,7 см.

Пъзелът може да откриете по големите книжарници в цялата страна, както и за най-сигурно да поръчате на www.trud.cc, където за по-големи количества има отстъпки.

 

Вашият коментар