Първото от четирите дългоочаквани продължения на „Аватар“ няма да дебютира преди 2020г. Но Entertainment Weekly вече имат първи общ кадър на младите актьори, които се присъединяват към Сам Уортингтън и Зоуи Салдана на Пандора.

Основна сюжетна нишка в предстоящите продължения ще бъдат Джейк и Нейтири отново.

На снимката виждаме младите актьори, които ще играят семейството на Джейк, както и деца от друг Нави Клан „Меткаийна“, които обитават огромни, океански атолови рифове, под ръководството на лидера им Тоновари (Клиф Къртис от „Fear the walking Dead“).

Разбира се, ще трябва да използвате малко и въображението си, за да си представите актьорите от снимката, като сините човечета с котешки очи- Нави. Това важи за всички, освен един- Хавиер „Паяка“ Сокоро (изигран от дванадесет годишния Джак Чампиън, който на снимката е седнал и е с тъмна коса). Той е човек- тийнейджър, роден в Hell’s Gate military complex, което е ключово място в първия филм.

Според продуцента Джон Ландау децата в „Аватар 2“ представляват най-голямата промяна във фокуса, от първия филм.

Никога не сме имали този МЛАД елемент преди. Това носи различна енергия към филма. Те са бъдещото поколение на Пандора и играят изключително важна роля. Не само в този филм, но и във всички останали.

Никой не гледа Аватар у дома или не чака четири часа на опашката в Дисниленд за да отиде на Пандора или не се вмъква в разпродадените представления ан Цирк Дьо Солей заради 3D-то. Всичко това е историята и героите, които бяха създадени. Всичко това се връща. Когато актьорите прочетоха, какво е написал Джим Камерън, това ги удари с още по-голяма сила от първия филм.

Вашият коментар