Продължаваме рубриката ни, в която ви насочваме за техническите преимущества на 3D-то на даден филм и дали си струва да даде допълнително пари за да го гледате на 3D или спокойно можете да отидете на двуизмерна прожекция и да не загубите нито частичка от удоволствието. Разбира се, ако имате възможност да избирате! Тази седмица под прицел е премиерната анимация „Разбивачът Ралф“!

„Разбивачът Ралф“ е филмът, който ще изгуби цялото си очарование, ако бъде гледан на 2D! Третото измерение е толкова остро, че на моменти може дори да ви се стори като мост между светът на игрите и реалният свят на децата, играещи ги! Толкова много от филма, включва герои от игри, които надничат навън от машината и точно тук, 3D-то е върховото преимущество на продукцията, пред останалите! „Разбивачът Ралф“, въпреки че той е замислен като триизмерен от ден първи. Всички усилия, са насочени към това, малките детайли и хвърчащи обекти да заливат зрителите и да ги увличат в света на всяка игра, през която преминава Ралф. Е не третото измерение не успява да обгърне всеки кадър от филма, но съумява да достигне до 90% от визуалното пиршество, което залива екрана. Но дори имайки това на предвид, ефектът „Отвъд екрана“ не се натрапва на очи, като „ВИЖ ТОВА Е 3D, ТАКА ЧЕ ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ПАРИ СИ СТРУВАТ!!“

 

Знакът “ Open“ на прозореца на играта сякаш се рее из въздуха, лилавото в играта „Laffy Taffy“ сякаш може да бъде докоснато и др. Но истинската сила на очарователната анимация е в дълбочината на нейните образи. Тук режисьорът се е развихрих с мащаб. Целият филм сякаш тегли към едно състезание с коли в играта „ШУГЪР РЪШ“ и там екранът избухва в цветове и форми, сякаш Ралф е във римейк на „Спийд Рейсър“. По време на състезанието, вие постоянно ще се улавяте, че изследвате бекграунда и околностите за всички онези малки детайли, с които той е изпълнен и които му придават този обем и плътност. Но нека не забравяме, че нищо от това нямаше да блести, ако режисьорът не бе обърнал такова сериозно внимание на яркостта на образите. Въпреки че, като цяло филмът е светъл и цветен, дори по време на сцените вътре в старите игри, когато би трябвало всичко да бъде по мъгливо, светлината някак си пада върху Ралф и опониращия му герой и те изпъкват на преден план.  Като изключим едно бързо преминаване, през играта „Hero’s duty“, което малко пречи на всеобщата яркост, цялостната концецпия на филма е подчинена на идеята, да не страдаме от факта, че гледаме анимация със „слънчеви очила“ в тъмен кино салон!  Филмът  предимно насочен към деца- той е шумен, забързан, цветен, крещащ на моменти… това често ще кара по-големите му зрители да отвърнат глава от екрана.

ИЗВОД: „Разбивачът Ралф“ е филмът, който на 100% трябва да гледате на 3D! Той блести във всеки свой кадър и имайки предвид, че е създаден и замислен като такъв, просто нямате право да подминете третото му измерение!

 ТОЧКИ

Вписва ли се: 5/5

Плануване и усилия: 4/5

Ефект „Отвъд екрана“: 2/5

Дълбочина на образите: 5/5

Яркост: 4/5

Здраве: 3/5

ОБЩО:  23 от 30 възможни

Ще гледате ли "Разбивачът Ралф" на 3D

Да
Не
Вече го гледах
Няма да гледам филма

Източник: cinemablend.com