star_wars_the_force_awakens_94337След малко повече от месец, когато най-сетне отидете да гледате „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, ще ви се иска да отделите много време. Освен ако не ви се стои най-отпред или по-лошо – сбити в най-далечните ъгли на киното, ще трябва да пристигнете разумно – добре де неразумно по-рано, да чакате на дълга опашка и да пазите мястото си с жестокостта на разярена майка язовец. А освен това, самият филм ще отнеме прилично много време от деня ви, тъй като вече знаем колко дълъг ще бъде „Силата се пробужда.“

Преди известно време имаше слухове, които твърдяха, че филмът ще бъде 136 минути. Сред цунамито от информация, с което ни залива Enternainment Weekly, Slashfilm успя да разрови всичко и да открие, че „Междузвездни воини: Силата се пробужда“ ще продължи два часа и петнадесет минути. А вие най-вероятно ще се навиете да останете с всяка секунда на филма от началните надписи до последната сцена след надписите, за която се носи слух, че ще бъде тийзър на „Първият изгнаник: История за междузвездни воини“

Тези от вас, които са достатъчно запознати с математиката или най-малко имат бърз достъп до калкулатор, вече знаят, че два часа и петнадесет минути е равно на 135 минути, което е наистина много близо до слуха от 136 минути. И докато това е вярно, това число е твърдо, защото създателите на филма все още редактираха лентата преди. Според репортажа от 3. ноември Дж. Ейбрамс е затворил лентата на „Силата се пробужда“. Това означава, че те все още работят, за да завършат визуалните ефекти, звукът, музиката и такива неща, същинският монтаж е приключил.

Star-Wars-Force-Awakens-Trailer-Reactions135-те минути поставят „Силата се пробужда“  в средата на сагата що се отнася до продължителност. „Нова надежда“, „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“ са най-кратките три, във възходящ ред: 121 минути, 124 минути и 131 минути. След това списъкът продължава с „Невидима заплаха“ – 133 минути и финала на предисториите „Отмъщението на ситите“ – 140 минути, което оставя „Епизод 2: Атаката на клонингите“ най-дългата част в сагата с цели 142 минути.

Всъщност очакванията бяха за доста по-дълъг филм. Изминали са 30 години от „Джедаите“ и макар някои от нещата да се разказват в книги като „Последици“, комикси като „Разбита империя“ и видеоигри като „Бойно поле“, много се е случило. Трябва да настигнем завръщащите се герои като Хан Соло, Люк Скайуокър и Лея (трябва да разберем как тя става „Генерал“ вместо „Принцеса“) и други. След това идват и новите попълнения като Рей, Фин, По Демерон и много други, които все още предстои да срещнем. Стои също и въпросът как бунтовническия съюз става новата република и в крайна сметка съпротивата, как империята се превръща в първият орден и какво се случва покрай рицарите на Рен. А това са само някои от въпросите, които се питаме.

sw-tfa-psexcl-fbpicКупища неща са се случили в тази галактика много, много далеч и когато „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ тръгне на 18-и декември ще разберем как са събрали всичко това в два часа и петнадесет минути.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here