Режисьорът на „Лудия Макс: Пътят на яростта“ е бесен на Warner Bros. Новина на Sydney Morning Herald поднесе изненадата, че Джордж Милър съди студиото за неизплатен бонус от $7 млн. към продуцентската му компания, в която той е съсобственик с Дъг Митчъл. Спорът се води във Върховния Съд на Нов Южен Уелс (където е ситуирана продуцентската компания на Милър) а не в САЩ. Спорът разнищва дали е било по вина на режисьора или студиото изразходването на повече средства от заложените в бюджета на филма. Не е ясно дали процесът ще повлияе върху бъдещите филми от поредицата.

Според Warner Bros и техните изчисления, бюджетът на Лудия Макс е надскочил своите рамки. Ако техните сметки са правилни, продуцентската компания на Джордж Милър НЕ ПОЛУЧАВА бонус. Но самата компания от своя страна твърди, че студиото е взело поредица от решения, които са довели до неочаквани промени и отлагания по „Лудия Макс“. Това от своя страна е довело до допълнителни разходи. А Warner са ги взели по погрешен начин в калкулациите си за надхвърляне на бюджета. Ако тези разходи бъдат извадени от уравнението, излиза, че „Лудия Макс“ се е справил с по-малко от предвидените средства. – споделя съдя Дейвид Хамърсчлаг

След всичката усилена работа и успех на филма, студиото не успя да почете и да си изпълни задълженията. С прости думи, ние не получихме значителен дял от приходите ни по мъчителната работа още по сценария, който се разработваше 10г., а подготовката за самия филм продължи СЪЩО цели 3 години. Тази усилена работа ни донесе филм, който получи световно признание. Предпочитаме да правим филми с Warner Bros. , а не да спорим по тях. След 1г. опити да намерим общ език със студиото, сме оставени с единствения изход, да заведем това дело срещу тях за да избистрим недоразуменията. – споделя компанията на Джордж Милър.

Ние не сме съгласни и упорито ще се борим против тези обвинения. – е отговорът на Warner Bros.

Бюджетът на филма е около $150 млн. Продукцията започва през 2012г., но поради множество отлагания и повторни снимки, премиерата се случва чак 3г. по-късно през 2015г. Филмът носи над $378 млн. приходи в световен мащаб. Рейтингът му в Rotten Tomatoes  е 97% одобрение. Той получава 10 номинации за Оскар, включително за най добър филм и прибира цели 6 статуетки.

Вашият коментар