Жалбата им, подадена към Върховния Съд в Лос Анжелис, започва така:
Този случай е предизвикан от неспособността на огромен, ентъртейнмънт конгломерат да почете договорните отношение с креативния екип- „талантът“ на жаргон на индустрията- зад изключително успешното, доходоносно и продължило изключително дълго телевизионно шоу „Живите мъртви“. Подсъдимия- телевизия АМС така е структурирала схемите си отвътре, че да задържа ОГРОМЕН, преобладаващ дял от печалбата от поредицата за себе си, а не да я споделя с плануваните участници, както е по предварително подписаните договори.
Продуцентите се жалват, че не само печалбите на „Живите мъртви“ са прибирани ОСНОВНО от телевизията, но също така и от „Fear the Walking dead“, както и от риалити шоуто „The Talking Dead“. Съдебният иск приближава сумата от $ 1 млрд. в загуби за „талантите“, като само искът на Франк Дарабонт в неговото дело е за $280 млн.
 В отговор на този иск, говорител на телевизия АМС коментира:
Дела от подобен род са често срещано явление в развлекателната индустрия. Всички те имат нещо общо- те са следствие от един успех. Реално всяко студио с успешна поредица се е изправяло пред подобни съдебни дела. „Живите мъртви“ е най-гледаната поредица в телевизионен мащаб за 5 поредни години. Това дело не ни изненадва. Ние изключително много уважаваме и почитаме „съучастниците“ в това начинание и ще продължим да работим с тях, като партньори, въпреки, че ще се защитаваме в това безпочвено и предвидимо съдебно дело.

„Живите мъртви“ се завръща на 22.10 със своя осми сезон. Хърд и Къркман продължават да са изпълнителни продуценти за поредицата. А за да усложни още повече нещата за АМС, телевизията купи наскоро Riverwood Studios, мястото, където се заснема поредицата, за над $8 млн.

Вашият коментар