След оръжейния конкурс, за който писахме вчера, екипът зад „Воевода“ и самата Зорница София обавиха нов, трети поред конкурс.

ХАЙДУШКА, КОМИТСКА ИЛИ ЯТАШКА ИСТОРИЯ ОТ МОЯ РОД с дарове

Всеки род и народ има своите истории. Те са живи, когато са живи хората, които ги предават от уста на уста, които ги помнят и които ги записват. Вижте очите на хората от архивните снимки! Не ви ли се иска да знаете техните истории? А кой ще разкаже вашите? Най-интересната игра, инициирана от екипа на Воевода и Пътуващо читалище, стартира СЕГА. УСЛОВИЯ: Разпитайте семейството си. Запишете история от вашия род за хайдутин, комита или ятак. Разкажете я искрено и вълнуващо и я сложете като коментар на ТОЗИ АЛБУМ.

До 31 декември 2016 г. ДЪЛЖИНА НА ТЕКСТА: Колкото този за хайдут Янчо, при съответната снимка в албума. Или поне наполовина:) В програма като Word това изглежда така: между 500 и 1000 думи, или между 2500 и 6000 characters. Успех!

ДАРОВЕ: На най-вълнуващите 5 истории предоставяме отпечатване в специална книжка, която ще се разпространява с пътуващо читалище Бащино Огнище в цялата страна. За най-вълнуващите 3 истории – двойни покани за червен килим и гала-премиерата на филма ВОЕВОДА на 11.01.2017. А най-добрата и добре написана история ще получи още и двойна покана за Партито в София Лайф Клуб след Премиерата, с актьорите, екипа и официалните ни гости, където ще свирят КАЙНО ЙЕСНО СЛОНЦЕ, чиято извънземна музика е вече във Филма, както и прочитане-излъчване на историята в предаването „Пътуващо читалище“ по Евроком с водещ Ивайло Шопски. И независимо и отделно от журито: историята, събрала най-много харесвания в албума (лайкове му казват :), ще получи ВСИЧКО: и покани за Премиерата на ВОЕВОДА, и покана за партито и концерта на Кайно Йесно Слонце, и издаване в книжката Родова Памет, разпространявана от пътуващото читалище, и участие в предаването на Иво Шопски по телевизия Евроком! Споделяйте с онези, които поддържат огъня!

СРОК: 31 декември 2016 ОБЯВЯВАНЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ: 5 януари 2017

ЖУРИ: Петър Делчев, писател, диалогист на филма Воевода; Ивайло Шопски, инициатор на движение Пътуващо Читалище и водещ на едноименното предаване по Евроком и Мила Кирова, сценарен редактор и изпълнителен продуцент на филма Воевода.

(Нямат право на участие хора, участвали във филма Воевода и роднини на журито и екипа, разбира се)

Вашият коментар